Adolfina cookies are delicious peanut and succade (candied peel) cookies. A delicious shortcrust dough topped with a mix of peanuts and succade (candied peel).
Adolfina Koekjes (Pinda En Sukade Koekjes)
Adolfina koekjes zijn heerlijke pinda en sukade koekjes. Een lekker koekjesdeeg met daar bovenop een mengsel van pinda’s en sukade. Probeer ze maar!
Adolfina cookies are delicious peanut and succade (candied peel) cookies. A delicious shortcrust dough topped with a mix of peanuts and succade (candied peel).
Adolfina Koekjes (Pinda En Sukade Koekjes)
Adolfina koekjes zijn heerlijke pinda en sukade koekjes. Een lekker koekjesdeeg met daar bovenop een mengsel van pinda’s en sukade. Probeer ze maar!
Porties Prep Tijd
40koekjes 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
40koekjes 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Deeg
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kneed op je werkblad of in een kom een deeg van de bloem, poedersuiker en boter. Kneed het geheel tot een glad, samenhangend deeg.
  3. Leg een stuk bakpapier bovenop het deeg en rol met een deegroller het deeg uit. Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 20 cm x 30 cm en 0,5 cm dik. Klop het ei los en gebruik een deel van het ei om het deeg mee in te smeren.
  4. Doe de rest van het ei samen met de pinda’s, de sukade en de poedersuiker voor de topping in een kom. Meng alles goed door, tot alle sukade en pinda’s een laagje hebben.
  5. Verspreid het pindamengsel over het deeg. Leg een stuk bakpapier op het pindamengsel en rol met een deegroller de pinda’s in het deeg.
  6. Gebruik een mes om het deeg vierkantjes te snijden. Plaats de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.