amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond
Amandel Dadelrol
Amandel Dadelrolletjes zijn makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is amandelen en dadels in een keukenmachine te mengen en het mengsel in de koelkast te laten opstijven.
amandel dadelrol op een houten ondergrond met twee plakjes afgesneden en een stukje kaas op de achtergrond
Amandel Dadelrol
Amandel Dadelrolletjes zijn makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is amandelen en dadels in een keukenmachine te mengen en het mengsel in de koelkast te laten opstijven.
Porties Prep Tijd
1rolletje 5minuten
Passieve Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
1rolletje 5minuten
Passieve Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de dadels en amandelen in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  2. Zodra het mengsel een bal begint te vormen, leg je het op een stuk huishoudfolie en vorm het tot een mooi rolletje
  3. Als je een mooi rolletje hebt wikkel je het strak in de huishoudfolie en leg het minimaal 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Snijd in plakjes en serveer.
Notities
  • Ik gebruik Medjool dadels, maar andere dadels kunnen ook gebruikt worden, zorg er alleen voor dat de dadels niet te droog zijn.
  • Voor een extra geroosterde smaak kun je de amandelen licht roosteren in een droge pan. Laat de amandelen afkoelen als ze licht geroosterd zijn. Eenmaal afgekoeld kunnen ze in de keukenmachine worden gedaan om met de dadels te mengen.
  • De geblancheerde amandelen kunnen worden vervangen door amandelmeel. Je mist dan wel wat groffe stukjes, het rolletje zal gladder qua structuur zijn.
  • De amandel dadelrol is lekker met kaas, voeg de plakjes toe aan je kaasplankje.