Appelbeignets / Appelflappen met beslag
Appelbeignets of Appelflappen met beslag ze zijn super lekker en eigenlijk heel makkelijk om te maken. Maak ze met oud & nieuw zelf.
Porties Prep Tijd
12appelbeignets 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 1uur
Porties Prep Tijd
12appelbeignets 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 1uur
Ingrediënten
Beslag
Voor de appels
 • 2-3 appelsstevige zure of zoetzure appels
 • 3eetlepels kaneelsuiker3 eetlepels suiker gemengd met 1/2 theelepel kaneel
Voor het bakken
Instructies
 1. Meng bloem, maïzena, gist en suiker in een kom.
 2. Voeg het ei toe en voeg al roerende warme melk toe. Mix tot alle melk is opgenomen.
 3. Voeg gesmolten boter, olie en zout toe en meng tot het volledig is opgenomen. Bedek de kom met het beslag met een warme vochtige doek en laat het minstens een uur op een warme plaats rusten.
 4. Terwijl het beslag rust (ongeveer 20 minuten voordat het beslag klaar is), kun je je kaneelsuiker en appelschijfjes voorbereiden. Schil en snijd je appels ongeveer 1 cm dik. Bedek je plakjes appel met de kaneelsuiker.
 5. Verwarm de olie tot 180 ° C.
 6. Als je beslag klaar is, dompel je met een vork een appelplak in het beslag. Zorg dat de appel helemaal rondom beslag heeft. Tik op de zijkant van de kom om overtollig beslag af te tikken, je zou het gat in de plak appel moeten zien. Laat je gecoate appelplak langzaam in de hete olie glijden.
 7. Maak je friteuse of pan niet te vol, het beslag zet namelijk iets uit rond de appelschijfjes. Het duurt ongeveer 5 minuten om de appelbeignets te bakken, zorg ervoor dat je ze halverwege omdraait. Als ze helemaal goudbruin zijn, zijn ze klaar.
 8. Serveer de appelbeignets/appelflappen warm of koud eventueel bestrooid met een beetje poedersuiker.
Notities
 • Gebruik stevige zure of zoetzure appels. Goudreinet appels werken goed met dit recept.
 • Afhankelijk van de grootte van je appels heb je voor dit recept 2 of 3 appels nodig.
 • Als je geen warme plek hebt om je beslag te laten rusten, kun je je oven gebruiken. Verwarm de oven voor op 35°C – 40°C. Schakel de oven uit wanneer deze op  40°C komt. De oven fungeert als een warme plek voor het beslag om te rusten en te helpen rijzen. Als je denkt dat het beslag meer warmte nodig heeft, kan je de oven weer even aandoen en verhogen tot max. 50°C. Zorg ervoor dat je de oven niet warmer laat worden. Doe de oven ook altijd UIT zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Laat de oven niet aan terwijl het beslag erin staat. Houdt de kom met het beslag ook bedekt met een vochtige doek.
 • Gebruik altijd zonnebloemolie of arachideolie om in te bakken.
 • Houd de temperatuur van de olie consistent, als je geen friteuse hebt, gebruik dan een thermometer die veilig is voor gebruik met hete olie om de temperatuur regelmatig te controleren.
 • Maak je friteuse of pan niet te vol, het beslag zet namelijk iets uit rond de appelschijfjes.