Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken.
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken. Basis Banketbakkersroom Recept.
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is een heerlijke custard of pudding, lekker als vulling voor soesjes of taarten. Banketbakkersroom is makkelijk zelf te maken.
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1portie 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij het vanillestokje in de lengte door het midden en schraap de zaadjes, het merg eruit.
  2. Doe de melk, vanille zaadjes en het stokje, citroenschil en het kaneelstokje samen met de helft van de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Roer het af en toe even door.
  3. Roer ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker los. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit tot een geheel.
  4. Als de melk kookt haal je de pan even van het vuur en haal je de citroenschil, vanillestokje en kaneelstokje eruit. Je kan dit eventueel doen door het mengsel te zeven in een andere pan. Doe een scheutje van de hete melk bij het ei mengsel en meng het goed door.
  5. Zet het melkmengsel weer terug op het vuur en voeg daar al roerende het eimengsel aan toe. Kook het geheel al roerende 3-5 minuten goed door tot de banketbakkersroom wat dikker begint te worden.
  6. Als de banketbakkersroom is ingedikt kan je de pan van het vuur halen en de room overgieten in een platte schaal. Bedek de banketbakkersroom met plasticfolie. Zorg ervoor dat de plasticfolie de banketbakkersroom raakt, op deze manier voorkom je dat er een velletje op je room komt. Plaats de afgedekte banketbakkersroom in de koelkast.
  7. Als de banketbakkersroom is afgekoeld kan je deze gebruiken voor bijvoorbeeld soesjes.
Notities
  • Banketbakkersroom is in de koelkast nog enkele dagen houdbaar.
  • Hoe geler je eidooiers zijn, hoe geler je banketbakkersroom is. Qua smaak maakt het niet uit 🙂