Banketstaaf
Dit banketstaaf recept is super makkelijk. Banketstaaf of banketletter is een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas of Kerst. Maak nu je eigen banketstaaf.
Banketstaaf
Dit banketstaaf recept is super makkelijk. Banketstaaf of banketletter is een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas of Kerst. Maak nu je eigen banketstaaf.
Porties Prep Tijd
12stukjes banketstaaf 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
12stukjes banketstaaf 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop een eitje los en schenk iets meer dan de helft van het ei bij de amandelspijs. Meng het geheel samen tot het ei volledig is opgenomen in de amandelspijs.
  3. Verdeel de amandelspijs in twee gelijke delen en maak er twee rollen van iets minder dan 10 cm lang. (De amandelspijs rolletjes moeten passen op het bladerdeeg met een klein beetje ruimte aan de zijkant om het bladerdeeg dicht te kunnen maken aan de zijkant.)
  4. Plaats twee bladerdeeg vierkantjes op je werkblad en plak ze met de zijkant aan elkaar vast. Doe hetzelfde met de andere twee vellen. Je hebt dan twee bladerdeeg vellen van elk 20 cm x 10 cm.
  5. Plaats de amandelspijs rolletjes op de bladerdeeg vellen. Zorg dat je de rollen aan de rand van de lange kant van het bladerdeeg plaatst met een beetje ruimte aan de zijkanten. Maak de randen van het bladerdeeg lichtjes nat met wat water.
  6. Rol het bladerdeeg om de amandelspijs en vouw de zijkanten naar binnen om de banketstaaf dicht te maken.
  7. Plaats de banketstaven met de vouw aan de onderkant op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de staven met de rest van het ei.
  8. Bak in ongeveer 20-25 af in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • Je kan in plaats van een banketstaaf ook een banketletter te maken door een langere staaf te maken en deze op de bakplaat te vormen tot bijvoorbeeld een S of een M.
  • Je kan een kerstkrans maken door de banketstaaf in een cirkel te maken en te versieren met gekonfijt fruit (bijv. sinaasappelschil)