Citroen Schuimtaart Met Mooie Herinneringen
Een heerlijke frisse Citroen Schuimtaart (Lemon Meringue Pie) die mooie herinneringen naar boven brengt!
Citroen Schuimtaart Met Mooie Herinneringen
Een heerlijke frisse Citroen Schuimtaart (Lemon Meringue Pie) die mooie herinneringen naar boven brengt!
Porties Prep Tijd
1taart 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1taart 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Vulling
Schuimgebak / Meringue
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vulling
  1. Voor de vulling, meng suiker en maïzena in een steelpan en voeg hier al roerende langzaam het water aan toe. Blijf roeren en breng het geheel op een matig vuur aan de kook tot het begint in te dikken. Kook het mengsel nog 1 minuut, blijf roeren!
  2. Roer langzaam de helft van het mengsel met de eidooiers. Neem het eimengsel en meng dit door de rest van het hete mengsel in de pan. Blijf krachtig roeren gedurende een minuut. Neem de pan van het vuur en roer tot een gladde massa. Voeg boter, citroensap en -rasp toe. Roer tot de boter is gesmolten en alle ingrediënten goed zijn opgenomen en het mengsel is ingedikt. Indien nodig het mengsel een minuut op een matig vuur al roerende in laten dikken.
  3. Giet het mengsel in de voorgebakken taartbodem. Zet aan de kant terwijl je de merengue maakt.
Schuimgebak / Meringue
  1. Voor de merengue, plaats de eiwitten in een grote vetvrije schaal. Klop tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de helft van de suiker toe, lepel voor lepel, klop goed na elke toevoeging zonder te lang door te kloppen. Voeg de maïzena toe, daarna geleidelijk de rest van de suiker als voorheen toevoegen tot de suiker volledig is opgelost en het mengsel glad, dik en mooi glanzend is geworden.
  2. Plaats lepels merengue langs de rand van de citroen vulling (dit zorgt ervoor dat de merengue niet in zal zakken) en spreid het zodat het net de randen van de taart insluit (dit voorkomt dat het gaat glijden). Neem de rest van de merengue en verdeel het over de taart zodat de gehele taart bedekt wordt met merengue. Gebruik de achterkant van een lepel om pieken te vormen in de merengue.
  3. Doe de taart gedurende 10-15 minuten in de oven totdat de merengue bros en licht gekleurd is.
  4. Laat de taart op een tochtvrije plek op kamertemperatuur komen.
Notities

Zorg ervoor dat voordat je de merengue maakt alles schoon en vetvrij is. Het kleinste beetje vet zorgt ervoor dat het eiwit niet zal opstijven. Koperen en roestvrijstalen kommen of glazen schalen werken het best voor merengue.