Cornish Pasty is een traditioneel Brits pasteitje en het nationale gerecht van Cornwall. Een pasteitje gevuld met rundvlees, aardappel, koolraap en ui.
Cornish Pasty
Cornish Pasty is een traditioneel Brits pasteitje en het nationale gerecht van Cornwall. Een pasteitje gevuld met rundvlees, aardappel, koolraap en ui.
Cornish Pasty is een traditioneel Brits pasteitje en het nationale gerecht van Cornwall. Een pasteitje gevuld met rundvlees, aardappel, koolraap en ui.
Cornish Pasty
Cornish Pasty is een traditioneel Brits pasteitje en het nationale gerecht van Cornwall. Een pasteitje gevuld met rundvlees, aardappel, koolraap en ui.
Porties Prep Tijd
3pasteitjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
55minuten 3uur
Porties Prep Tijd
3pasteitjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
55minuten 3uur
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Extra
  • 1 eilos geklopt
Instructies
  1. Doe de bloem, zout en boter in een kom en meng tot een kruimelig geheel. Voeg langzaam het koude water toe tot het deeg samen begint te komen. Kneed goed door tot een elastisch deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 3 uur rusten in de koelkast.
  2. Bereid ondertussen de vulling voor. Snij het vlees in kleine blokjes. Maak de aardappelen, koolraap en ui schoon, schil ze en snij in kleine blokjes. Zorg dat alle ingrediënten ongeveer dezelfde grootte hebben.
  3. Als het deeg gerust heeft, verwarm de oven voor tot 165 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit en snij in cirkels van ongeveer 20 cm. Voeg de vulling op de helft van het deeg in laagjes toe (aardappel, ui, koolraap, vlees). Zorg ervoor dat het vlees bovenop ligt zodat alle sappen zich kunnen vermengen met de onderliggende ingrediënten. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat je voldoende zout en peper toevoegt. Zorg er voor dat je voldoende vulling over hebt om alle je uitgesneden cirkels te kunnen vullen.
  5. Vouw het deeg om zodat je het pasteitje dicht maakt en maak een mooi randje door het deeg te vouwen. Maak de randen van het deeg eventueel nat om het makkelijker te laten plakken. Vind je het lastig om een mooi randje te maken, dan kan je eventueel ook de randjes dicht drukken met een vork. Plaats de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat ei.
  6. Bak ongeveer 50-55 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • Traditioneel wordt er ‘beef skirt’ gebruikt voor Cornish Pasty. Een stuk rundvleess dat komt van de binnenkant van de borstholte van een rund. Als je geen ‘beef skirt’ kan vinden, gebruik dan een ander goed stuk rundvlees dat in dezelfde tijd gaar kookt als de rauwe groente.
  • Gebruik vastkokende aardappels, die stevig blijven gedurende het bakken.
  • Gebruik een boterhambord als mal om de cirkels uit te snijden.