Extreem Lekkere Appel En Kaneel Cakejes
Deze appelcakejes zijn geïnspireerd op mijn moeder’s heerlijke appelcake. De karamel en de roomkaas glazuur op de cakejes maken ze extra (extreem!) lekker!
Porties Prep Tijd
15Cupcakes 15minuten
Kook Tijd
20-30minuten
Porties Prep Tijd
15Cupcakes 15minuten
Kook Tijd
20-30minuten
Ingrediënten
Appelmengsel
Cakejes
Karamel Topping
Kaneel Roomkaas Topping
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng appels, rozijnen en citroensap in een kommetje en bestrooi met 20 gr suiker en 1 el kaneel. Meng alles goed door elkaar zodat alle appelstukjes bedekt zijn met suiker en kaneel.
  3. Mix boter, suiker, vanille en amandelessence in een mixer op medium hoge snelheid.
  4. Klop eieren los in een kom en voeg hier de karnemelk aan toe.
  5. Als het botermengsel romig is, voeg hier de helft van het eiermengsel aan toe. Als het eiermengsel is opgenomen vervolgens de helft van het meel toevoegen. Als het meel is opgenomen in het beslag, de andere helft van het eiermengsel toevoegen en vervolgens de andere helft van het meel. Nog een halve minuut mixen en het beslag verdelen over de vormpjes.
  6. Bovenop elk vormpje een beetje van het appelmengsel doen en licht indrukken. Alle vormpjes licht besprenkelen met een klein beetje van het sap van het appelmengsel.
  7. Bak de cakejes circa 25-30 minuten totdat ze stevig aanvoelen. Als je er met een saté stokje in prikt moet deze er droog uitkomen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster.
Karamel Topping
  1. Doe water, rum, suiker en kaneel in een steelpannetje en breng het geheel langzaam al roerende aan de kook. Zorg dat de suiker volledig gesmolten is.
  2. Zodra het mengsel begint te schuimen nog 20 seconden op het vuur houden terwijl je flink blijft roeren. Vervolgens pan van het vuur halen en snel met een lepel de karamel over de cakejes scheppen. Zorg er voor dat je dit snel doet, zodra de karamel begint af te koelen wordt deze hard en wat dikker. Mocht je karamel niet vloeibaar meer zijn kan je deze weer even op het vuur zetten om wat op te warmen en je kan eventueel wat water of rum toevoegen om de gekarameliseerde suiker weer te laten smelten.
Roomkaas Topping
  1. Als de cakejes en de karamel topping volledig zijn afgekoeld kun je ze garneren met de roomkaas topping. Meng hiervoor de roomkaasglazuur met de kaneel en spuit deze op de cakejes. Direct serveren.