Frisse Mango En Gember Kwarktaart
De gember, gecombineerd met kwark (of yoghurt) en rijpe mango maken dit een zeer frisse taart die je niet hoeft te bakken. Het kan ook een erg gezonde taart zijn, gebruik dan gewoon magere producten en gebruik minder suiker.
Porties
1taart
Passieve Tijd
2uur
Porties
1taart
Passieve Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn tot kruimels. Als je geen keukenmachine hebt kan je eventueel ook de koekjes in een plastic zak doen, tussen een keukendoek en ze met een deegroller fijn slaan.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
  3. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  4. Schil en snij de mango in kleine stukjes. Hou een paar reepjes apart voor decoratie. Maak de citroen goed schoon en rasp er de schil vanaf. Gebruik hiervoor een fijne rasp.
  5. Pers de citroen uit en doe de sap in een pannetje. Voeg hier 2 el water, 1 tl gember extract toe en verwarm dit op een zacht vuurtje.
  6. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het citroensapmengsel op. Als de gelatine volledig is opgelost het geheel iets laten afkoelen.
  7. Meng in een kom de kwark met de suiker en het citroenrasp. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  8. Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel. Voeg de stukjes mango toe. Schep er de vervolgens de slagroom luchtig door.
  9. Schenk het kwark-slagroom mengsel in de taartvorm. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Als de taart opgesteven is de taart versieren met reepjes mango.
Notities

In plaats van kwark kan volle yoghurt gebruikt worden. Voor een sterkere gembersmaak kan je eventueel ook wat fijne gemberrasp toevoegen. Gember extract kan je zelf maken door een stuk gember te raspen en in een kaasdoek uit te knijpen of door een zeef te halen. Het sap dat daaruit komt kan je als extract gebruiken. Voor een gezonde versie gebruik magere producten en voeg twee extra gelatine blaadjes toe.