Gevulde Speculaas is super lekker en heel makkelijk om zelf te maken. Heerlijke speculaas met een zachte amandelspijs vulling.
Gevulde Speculaas
Gevulde Speculaas is super lekker en heel makkelijk om zelf te maken. Heerlijke speculaas met een zachte amandelspijs vulling.
Gevulde Speculaas is super lekker en heel makkelijk om zelf te maken. Heerlijke speculaas met een zachte amandelspijs vulling.
Gevulde Speculaas
Gevulde Speculaas is super lekker en heel makkelijk om zelf te maken. Heerlijke speculaas met een zachte amandelspijs vulling.
Porties Prep Tijd
20blokjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
20blokjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, boter en melk toe. Kneed het geheel tot een deeg.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor minstens 30 minuten.
  3. Verwarm de oven voor tot 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Klop de eieren los. Verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg iets meer dan de helft van het ei toe aan de amandelspijs. Meng het ei met de amandelspijs tot het geheel is opgenomen.
  5. Neem het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een rechthoek van ongeveer 15 cm x 30 cm. (Je kan het deeg eventueel uitrollen op een stuk plasticfolie om het makkelijker te maken om het uitgerolde deeg op te pakken).
  6. Plaats een van de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de amandelspijs op het deeg. Zorg ervoor dat je wat ruimte aan de randen open laat.
  7. Neem het tweede stuk deeg en plaats dat boven op het deeg met de amandelspijs. Zorg dat de amandelspijs goed rondom ingepakt is en druk de zijkanten van de gevulde koek dicht aan de randen. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
  8. Versier de gevulde speculaas met wat halve amandelen.
  9. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven tot het goudbruin is.
Notities
  • Je kan makkelijk zelf speculaaskruiden maken. Volg hiervoor mijn Speculaaskruiden recept op de site.
  • Amandelspijs kan je eenvoudig zelf maken. Volg hiervoor mijn recept voor zelfgemaakte amandelspijs op de site. Voor dit recept kan je 1 x het recept voor zelfgemaakte amandelspijs gebruiken.