Brownzena, een Glutenvrij Chocoladekoekje
Een heerlijk chocoladekoekje dat nog glutenvrij is ook! Dit koekje is makkelijk en leuk om te maken. Je kan de koekjes samen met je kinderen maken, zo makkelijk is het.
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 ┬║C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat (geadviseerd) en zet aan de kant.
  3. Doe de boter met de suiker en vanille in een kom en mix tot een romig geheel.
  4. Voeg het ei en een snufje zout toe en mix tot het ei in het beslag is opgenomen.
  5. Voeg de cacao en de maizena toe en mix tot je er een bal van kan vormen. Het deeg moet zacht en spuitbaar aanvoelen en niet blijven plakken.
  6. Gebruik een koekjespers om de koekjes op de bakplaat te persen. Als je geen koekjespers hebt kan je van het koekjesdeeg kleine balletjes rollen. Leg deze balletjes op het met bakpapier bekleed bakblik en dip een vork in wat maizena en druk lichtjes de balletjes plat. Doop de vork weer in wat maizena en druk nogmaals schuin op de balletjes. Blijf de vork in wat maizena dopen naar gelang het nodig is.
  7. Bestrooi alle koekjes met suikermuisjes.
  8. Plaats de koekje in de oven en bak ze in ongeveer 12 minuten af. Let op dat je ze niet te bruin laat worden.
Notities
  • Let op dat je voor een volledig glutenvrij koekje glutenvrije suikermuisjes gebruikt. Niet al het musketzaad is glutenvrij. Als je geen glutenvrij musketzaad kan vinden kan je de koekjes ook zonder de decoratie maken.