Jammie Goji Bes, Bosbes en Honing Muffins
De goji bessen en bosbessen zorgen ervoor dat deze muffins bomvol heerlijke antioxidanten zit en gezond zijn. En, nog belangrijker, samen met de zoetheid van de honing zijn ze helemaal jammie!
Jammie Goji Bes, Bosbes en Honing Muffins
De goji bessen en bosbessen zorgen ervoor dat deze muffins bomvol heerlijke antioxidanten zit en gezond zijn. En, nog belangrijker, samen met de zoetheid van de honing zijn ze helemaal jammie!
Porties Prep Tijd
24muffins 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
24muffins 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet papieren cakevormpjes in een muffinvorm. Of, als je iets aparts wilt, , bedek een muffin/cupcake vorm met vierkante stukken bakpapier. Druk de vierkantjes in elk muffin gat zodat het bakpapier omhoog komt te staan.
  2. Zeef alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zuiveringszout) in een grote kom. Roer er de zout doorheen. Zet aan de kant wat in de zeef van de volkorenmeel is achtergebleven.
  3. In een andere kom, meng melk, kwark (of yoghurt) honing en bijna alle bessen. Hou een paar bessen apart ter decoratie. Laat het geheel ongeveer 2 minuten staan zodat de bessen in het vocht kunnen weken.
  4. Voeg eieren en olie toe aan het honing en melk mengsel en meng goed.
  5. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel alles voorzichtig door elkaar. Let op dat je het mengsel niet te veel door mengt, het moet niet te glad worden.
  6. Vul de muffinvorm ongeveer 3/4. Strooi wat van de in de zeef overgebleven volkorenmeelresten en de achtergehouden bessen op de muffins.
  7. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven, of tot de muffins goed zijn gerezen en als je er in het midden met een satéstokje in prikt deze er droog uitkomt.
  8. Je kan ze zo opeten, of je kan ze eten met een klein beetje roomkaas met daarover een beetje honing. JAMMIE!
Notities

Zorg dat je niet alle lucht uit het mengsel slaat, anders krijg je een “zware” muffin.