Jan Hagel Koekjes zijn een typisch Hollands koekje. Een heerlijk bros koekje met een vleugje kaneel, bedekt met amandelen en parelsuiker.
Jan Hagel Koekjes
Jan Hagel Koekjes zijn een typisch Hollands koekje. Een heerlijk bros koekje met een vleugje kaneel, bedekt met amandelen en parelsuiker.
Jan Hagel Koekjes zijn een typisch Hollands koekje. Een heerlijk bros koekje met een vleugje kaneel, bedekt met amandelen en parelsuiker.
Jan Hagel Koekjes
Jan Hagel Koekjes zijn een typisch Hollands koekje. Een heerlijk bros koekje met een vleugje kaneel, bedekt met amandelen en parelsuiker.
Porties Prep Tijd
24koekjes 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
24koekjes 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Deeg
Topping
Overige benodigdheden
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Zet twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat klaar.
  2. Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en zet aan de kant.
  3. Doe de boter en de suiker in een kom en meng tot het in elkaar is opgenomen. Voeg de kaneel en zout toe en meng het kort door. Voeg vervolgens de helft van het losgeklopte ei toe en meng tot het geheel is opgenomen.
  4. Voeg het bloemmengsel toe en meng het geheel kort tot een deeg begint te vormen. Mix het niet te lang door. Haal het deeg uit de kom en stort het op je werkblad (eventueel licht met bloem bestoven)
  5. Vorm het deeg tot een bal en plaats het deeg op een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat. Plaats een tweede stuk bakpapier op het deeg en rol het deeg uit tussen de twee stukken bakpapier. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 35 cm.
  6. Bestrijk het uitgerolde deeg met de andere helft van het losgeklopte ei. Strooi amandelschaafsel en greinsuiker (parelsuiker) over de Jan Hagel koek. Plaats het tweede stuk bakpapier weer op de koek en rol lichtjes met een deegroller de suiker en amandelschaafsel in het deeg.
  7. Plaats het deeg met het onderste stuk bakpapier op een bakplaat. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Als de koek goudbruin is kan het uit de oven.
  8. Snijd direct uit de oven de koek in kleine koekjes van 3 x 8 cm. De koek moet nog heet zijn als je gaat snijden. Zorg ervoor dat je ovenhandschoenen gebruikt want de bakplaat zal zeer heet zijn. Laat de gesneden koekjes een paar minuten afkoelen voor je oppakt. Als ze nog te heet zijn dan breken ze. Als ze enigszins afgekoeld zijn dan kan je de koekjes verder laten afkoelen op een koekjes rek.
Notities
  • Als je geen parelsuiker/greinsuiker kan vinden dan kan je eventueel ook kandijsuiker of een grove kristalsuiker proberen te gebruiken. Ik heb deze koekjes zelf nog niet geprobeerd te maken met een kandijsuiker of andere grove suiker.