Kaasvlinders kan je heel makkelijk zelf maken. Je hebt alleen bladerdeeg, kaas en ei nodig om je eigen kaasvlinders te maken. Een lekkere hartige snack.
Kaasvlinders
Kaasvlinders kan je heel makkelijk zelf maken. Je hebt alleen bladerdeeg, kaas en ei nodig om je eigen kaasvlinders te maken. Een lekkere hartige snack.
Kaasvlinders kan je heel makkelijk zelf maken. Je hebt alleen bladerdeeg, kaas en ei nodig om je eigen kaasvlinders te maken. Een lekkere hartige snack.
Kaasvlinders
Kaasvlinders kan je heel makkelijk zelf maken. Je hebt alleen bladerdeeg, kaas en ei nodig om je eigen kaasvlinders te maken. Een lekkere hartige snack.
Porties Prep Tijd
24kaasvlinders 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
24kaasvlinders 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 4plakjes bladerdeegof 1 rol van +/- 40 cm x 10 cm
  • 1 ei
  • 60g kaaseen smaakvolle kaas, bijv oude kaas of parmezaanse kaas (gebruik meer/minder als nodig)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Plak de vier plakjes bladerdeeg in de lengte aan elkaar vast. (Of rol je bladerdeeg rol uit,)
  3. Klop een eitje los en bestrijk het bladerdeeg met ei. Sprenkel vervolgens de geraspte kaas over het bladerdeeg.
  4. Neem een stuk bakpapier en plaats het op het bladerdeeg. Rol vervolgens lichtjes met een deegroller over het bakpapier om de kaas in het bladerdeeg te drukken.
  5. Gebruik, als het nodig, is een spatel om de onderkant van het bladerdeeg los te maken van het werkblad.
  6. Vouw de helft van het bladerdeeg in de lengte naar het midden van het bladerdeeg. Doe hetzelfde met de andere helft. Je krijgt dan een lang bladerdeegvel waarvan beide helften naar het midden zijn gevouwen. Vouw vervolgens nogmaals het bladerdeeg in de lengte zodat je één lange rol bladerdeeg hebt. (Je vouwt dus beide eerder gevouwen helften op elkaar).
  7. Snijd nu met een mes of pizzasnijder de rol in stukjes van ongeveer 1 cm dik.
  8. Plaats de kaasvlinders met de gesneden kant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • In plaats van de vierkante stukjes bladerdeeg aan elkaar vast te plakken kan je ook elk vierkantje apart klaar maken en snijden.
  • Je kan eventueel ook het bladerdeeg vanaf de lange kanten naar het midden rollen i.p.v. vouwen, je krijgt dan vlinders met wat rondere vormen.
  • Je kan de kaasvlinders het beste meteen eten.
  • Je kan de kaasvlinders eventueel ook van tevoren maken, het bladerdeeg wordt dan wel een beetje zacht. Zorg er dan voor dat je ze voor het serveren weer even in de oven doet (5-8 minuten), dan worden ze weer lekker knapperig.