Kadaif: Een Zoet & Knapperig Dessert (Kadayif)
Deze Kadaif blokjes zijn de volgende dag nog lekkerder. De siroop is dan goed ingetrokken in het deeg. Het deeg zal knapperig aan de bovenkant zijn met een zoete en plakkerige (maar lekkere) bodem met lekker walnoten ertussen. Als je een zoetekauw bent dan ga je deze zeker lekker vinden!
Porties Prep Tijd
30blokjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
30blokjes 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 60minuten
Ingredi├źnten
Kadaif
Siroop
Instructies
Kadaif
 1. Verwarm de oven voor tot 175 ┬║C.
 2. Trek de Kadaif uit elkaar op een ovenbakplaat en schenk er de gesmolten boter over. Zorg ervoor dat alle draden bedekt zijn met boter.
 3. Plaats de helft van het beboterde deeg in een bakvorm van 35x25cm en verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bestrooi met de helft van de nootjes.
 4. Verdeel de rest van het beboterde deeg gelijkmatig over de walnoten in de bakvorm.
 5. Plaats in de oven voor ongeveer 25 – 30 minuten of tot het deeg goudbruin wordt. Haal de bakvorm uit de oven en laat iets afkoelen.
Siroop
 1. Doe water, suiker, vanillesuiker en citroenschil in een steelpan en breng al roerende aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en het water weer helder is.
 2. Voeg de citroensap toe en laat nog 7 minuten zachtjes doorkoken.
 3. Laat iets afkoelen en verwijder de citroenschillen.
De Kadaif afmaken
 1. Als de Kadaif en de siroop nog warm zijn (niet heet) kun je de siroop over het gebakken deeg gieten. Het lijkt misschien alsof de siroop te veel is, maar schenk alles erover heen. Het deeg zal uiteindelijk alle siroop absorberen.
 2. Bestrooi met de rest van de walnoten en laat minimaal een uur staan of tot het deeg alle siroop heeft opgenomen.
 3. Snij in blokjes en serveer.
Notities

Je kunt een kaneelstokje toevoegen bij de siroop tegelijk met de citroenschil. Verwijder deze dan ook tegelijkertijd met de citroenschil.