Deze oud-hollandse pepernoten zijn zacht en taai taai achtig. Een lekker en simpel Sinterklaasrecept. Ouderwets lekkere pepernoten (bonken). #pepernoten #recept #recepten #sinterklaas
Oud-Hollandse Pepernoten
Deze oud-hollandse pepernoten zijn de zachte en taaitaai-achtige soort pepernoten. Een lekker en simpel Sinterklaasrecept. Ouderwets lekkere pepernoten (bonken).
Deze oud-hollandse pepernoten zijn zacht en taai taai achtig. Een lekker en simpel Sinterklaasrecept. Ouderwets lekkere pepernoten (bonken). #pepernoten #recept #recepten #sinterklaas
Oud-Hollandse Pepernoten
Deze oud-hollandse pepernoten zijn de zachte en taaitaai-achtige soort pepernoten. Een lekker en simpel Sinterklaasrecept. Ouderwets lekkere pepernoten (bonken).
Porties Prep Tijd
45pepernoten 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
45pepernoten 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zeef de patentbloem, bakpoeder en zout in een kom.
  2. In een andere kom meng de honig, stroop, ei, speculaaskruiden en anijszaad.
  3. Voeg het bloemmengsel toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  4. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Plaats ongeveer 1 uur in de koelkast.
Pepernoten versie 1: Als vierkantjes
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  2. Neem het deeg uit de koelkast en rol het tot uit tot een dikke, rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik.
  3. Snijd het deeg in vierkante blokjes.
  4. Plaats je blokjes op de bakplaat en bak ik de oven voor ongeveer 10-15 minuten. Tot ze goudbruin zijn.
Pepernoten versie 2: Met een klassieke vorm
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Haal het deeg uit de koelkast. Maak rolletjes van het deeg en snijd het in stukjes van ongeveer 1 tot 1.5 centimeter. Doe wat olie in een kom en rol de stukjes deeg in de olie tot ze volledig bedekt zijn.
  3. Doe de met olie bedekt pepernoten in een met bakpapier bekleede ovenschaal. Vul de schaal goed, zorg dat je een laag hebt met pepernoten.
  4. Doe de schaal met pepernoten ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  5. Laat de pepernoten afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de pepernoten makkelijk in kleine stukjes afbreken.