Overheerlijke Pompoen Pecan Cakejes
De prachtige zachte pompoen samen met de licht knapperige pecannoten en de frisse topping maken deze cakejes gewoon overheerlijk.
Overheerlijke Pompoen Pecan Cakejes
De prachtige zachte pompoen samen met de licht knapperige pecannoten en de frisse topping maken deze cakejes gewoon overheerlijk.
Porties Prep Tijd
15-20cakejes 20minuten
Kook Tijd
25-30minuten
Porties Prep Tijd
15-20cakejes 20minuten
Kook Tijd
25-30minuten
Ingrediënten
Cakejes
Topping
Instructies
Cakejes
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm.
  2. Mix boter, suiker en rum in een mixer op medium hoge snelheid.
  3. Hak de pecannoten in kleine stukjes.
  4. Klop eieren los in een kom en voeg hier de yoghurt aan toe.
  5. Meng in een andere kom het meel met de droge ingrediënten (kaneel, nootmuskaat, kardemom).
  6. In een andere kom meng geraspte pompoen met gember.
  7. Als het botermengsel romig is, voeg hier de helft van het eiermengsel aan toe. Als het eiermengsel is opgenomen vervolgens de helft van het meel toevoegen. Als het meel is opgenomen in het beslag de andere helft van het eiermengsel toevoegen en vervolgens de andere helft van het meel.
  8. Voeg vervolgens de pompoen toe aan het beslag. Nog een halve minuut mixen en het beslag verdelen over de vormpjes.
  9. Bovenop elk cakeje een beetje van de pecannoten strooien en licht indrukken.
  10. Bak de cakejes circa 25-30 minuten totdat ze stevig aanvoelen. Als je er met een satéstokje in prikt moet deze er droog uitkomen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster.
Topping
  1. Mix de kaneel, gember en citroen met de botercrème.
  2. Maak de cakejes af met een topping van kaneel- en gember-botercrème en een hele pecannoot.
Notities

Voor de botercréme kan je gebruik maken van Cakies’ Klassieke Botercréme

.