Dutch pancakes (pannenkoeken) are kind of a cross between an American pancake and a French crêpe. In the Netherlands pancakes are often eaten for dinner.
Pannenkoeken (Basisrecept)
Pannenkoeken zijn super makkelijk om zelf te maken en veel lekkerder dan de kant en klare mixen uit de winkel. Iedereen kan zelf pannenkoeken bakken.
Dutch pancakes (pannenkoeken) are kind of a cross between an American pancake and a French crêpe. In the Netherlands pancakes are often eaten for dinner.
Pannenkoeken (Basisrecept)
Pannenkoeken zijn super makkelijk om zelf te maken en veel lekkerder dan de kant en klare mixen uit de winkel. Iedereen kan zelf pannenkoeken bakken.
Porties Prep Tijd
10pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
10pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Ingrediënten
Pannenkoekbeslag
Overige benodigdheden
Instructies
  1. Meng bloem, zout, suiker en kaneel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg daar de eieren aan toe. Voeg vervolgens al roerende met een garde de melk toe.
  2. Zet de garde aan de kant en gebruik een handmixer om het beslag verder te mixen. Voeg de olie toe en mix het geheel tot je een glad beslag hebt. Bedek de kom met het pannenkoeken beslag met plasticfolie en zet het ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur aan de kant.
  3. Plaats een koekenpan op het fornuis met het vuur op medium hoogte en doe boter in een pan. Gebruik een soeplepel om het pannenkoeken beslag in de pan de schenken. Zorg ervoor dat je de pan een beetje schuin houdt terwijl je het beslag in de pan schenkt. Zorg er ook voor dat je de hele pan bedekt met een dun laagje van het beslag.
  4. Als de pannenkoek droog is van boven dan kan je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannekoek aan beide kanten goudbruin.
  5. Blijf pannenkoeken bakken tot je geen beslag meer hebt.
  6. Je kan de pannenkoeken zowel warm als koud serveren.
Notities
  • De kaneel en suiker in dit recept zijn optioneel.
  • De olie in dit recept is optioneel. Het helpt te voorkomen dat de pannenkoek aan de pan blijft plakken.
  • Als je geen tijd of zin hebt om het beslag 30 minuten te laten rusten, dan kan je de pannenkoeken ook meteen gaan bakken nadat je het beslag hebt gemaakt. De pannenkoeken bakken wel mooier als je het beslag minimaal 30 minuten laat rusten.