pure, melk en witte chocolade pindarotsjes op een witte schaal
Pindarotsjes
Pindarotsjes zijn heel makkelijk te maken. Smelt gewoon chocolade en voeg pinda’s toe. Tempereer de chocolade voor een nog beter resultaat.
pure, melk en witte chocolade pindarotsjes op een witte schaal
Pindarotsjes
Pindarotsjes zijn heel makkelijk te maken. Smelt gewoon chocolade en voeg pinda’s toe. Tempereer de chocolade voor een nog beter resultaat.
Porties Prep Tijd
10pindarotsjes 10minuten
Passieve Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
10pindarotsjes 10minuten
Passieve Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
Tempereer Chocola Snel & Makkelijk
  1. Doe 2/3 van de chocolade in een magnetronbestendige kom. (als je geen chocoladruppels gebruikt, zorg er dan voor dat je de chocolade in kleine stukjes breekt / hakt. Hierdoor zal de chocolade gemakkelijker smelten.)
  2. Smelt de chocolade in intervallen van 15-30 seconden, roer tussen elk interval. Ga door totdat de chocolade is gesmolten. De temperatuur van de chocolade moet tussen de 45-50 °C zijn.
  3. Voeg de resterende 1/3 chocolade beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade en roer tot alle chocolade is gesmolten. Voeg pas meer chocolade toe als de voorgaande stukjes chocolade zijn gesmolten. Doe de chocolade niet meer in de magnetron, door de hitte van de gesmolten chocolade zou de toegevoegde chocolade moeten smelten. De toegevoegde chocolade zal de temperatuur van de chocolade verlagen, je zult merken dat de chocolade dikker wordt en glad en glanzend wordt.
  4. Zodra de temperatuur van de chocolade de juiste temperatuur heeft bereikt voor uw chocolade naar keuze, is deze klaar voor gebruik. Pure chocolade: 31-32 °C Melkchocolade: 30-31 °C Witte chocolade: 27-28 °C
Maak Pindarotsjes
  1. Neem de gesmolten chocolade naar keuze, voeg de geroosterde pinda’s toe en meng tot alle pinda’s bedekt zijn met de chocolade.
  2. Schep een flinke theelepel vol met het chocolade-pinda mengsel op een stuk bakpapier. Maak verschillende hoopjes tot het mengsel op is.
  3. Laat afkoelen en uitharden. Eenmaal afgekoeld hebben ze rotsjes gevormd en zijn ze klaar om te serveren.
Notities
  • Met dit recept kun je ongeveer 10-15 pindarotsjes maken
  • Als je de chocolade niet tempert, zal de chocolade minder hard worden en sneller smelten wanneer je de pindarotsjes oppakt. Ze zijn echter even lekker, dus als je de chocolade niet kunt tempereren, is dit de snelste en gemakkelijkste manier om de pindarotsjes te maken.