Schattige Mini Pruimentaartjes
Deze mini pruimentaartjes zijn schattig en nog lekker ook nog!
Schattige Mini Pruimentaartjes
Deze mini pruimentaartjes zijn schattig en nog lekker ook nog!
Porties Prep Tijd
18-20cakejes 30minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
18-20cakejes 30minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Amandel Zanddeeg
Pruimen Mengsel
Extra
Instructies
Amandel Zanddeeg
 1. Zeef de bloem en snijd de roomboter in stukjes. Voeg de stukjes roomboter toe aan de bloem en snij de boter met 2 messen klein in de bloem.
 2. Voeg de suiker en citroenrasp toe en wrijf de boter vervolgens zo snel mogelijk met je vingertoppen door de bloem totdat je een kruimelig mengsel hebt.
 3. Klop het ei met wat zout los en voeg het toe aan het kruimelige mengsel.
 4. Kneed het geheel snel tot een deegbal. Let op dat je niet teveel kneed, het mengsel moet nog een beetje korrelig zijn.
 5. Leg het deeg een half uur in de koelkast voor je het gaat gebruiken.
Pruimen Mengsel
 1. Doe de pruimen met de citroenschillen, cherry brandy en het water in een pannetje en laat het geheel op een laag vuur heel langzaam opkoken. Dit kan gerust 20-30 minuten duren. Kijk af en toe of het water niet te snel opkookt en of er eventueel wat meer water toegevoegd moet worden om er voor te zorgen dat het niet droog wordt.
 2. Als de pruimen zacht zijn geworden en het water nog niet geheel opgekookt is, meng de maizena met een beetje water en voeg het toe aan het pruimen mengsel.
 3. Laat het geheel nog even op het vuur en roer goed om het mengsel te binden. Haal vervolgens de pruimen van het vuur af en laat afkoelen voordat je het gaat gebruiken. Het mengsel zou nu lekker lobbig moeten zijn.
Overige Bereiding
 1. Knip reepjes bakpapier van ongeveer 1cm bij 4cm. Plaats deze kruislings in een licht beboterde muffinvorm.
 2. Neem het deeg uit de koelkast en rol 2/3 van het deeg uit tot ongeveer 4mm dikte.
 3. Steek rondjes uit, ietsje groter dan de rondjes van je muffinvorm, en plaats ze in de met reepjes beklede muffinvorm. Zorg dat de reepjes boven het deeg uitsteken.
 4. Besprenkel het deeg in de vormpjes met een klein beetje custardpoeder en vul de vormpjes met het pruimenmengsel.
 5. Rol nu het overgebleven deeg uit tot ongeveer 4mm dikte en snijd er reepjes van. Plaats deze reepjes kruislings op het pruimenmengsel.
 6. Bestrijk alle taartjes met wat losgeklopt ei en plaats in een voorverwarmde oven (180°C/360°F).
 7. Bak de taartjes 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
 8. Haal de taartjes uit de muffinvorm met behulp van de reepjes bakpapier en laat ze op een rooster afkoelen. Als de taartjes zijn afgekoeld verwijder de reepjes bakpapier.
Notities
 • Het water voor de pruimen is een indicatie. Het mengsel moet uiteindelijk een zachte lobbige consistentie hebben. Voeg dus gerust wat meer water toe als dat nodig is.
 • Als de rondjes deeg een beetje kapot gaan wees niet bang. Je kan het weer aan elkaar duwen in de muffinvorm. Het rondje in een indicatie van de grootte zodat je voor al je taartjes ongeveer even veel deeg gebruikt.