Skúffukaka – lJslandse Brownies
Een recept voor Skúffukaka, een lekker Ijslands cakeje met een zachte chocola/koffie glazuur laagje.
Porties Prep Tijd
28blokken 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
28blokken 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Cake beslag
Glazuur
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een bakvorm van 35cmx25cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en cacao in een kom. Zet aan de kant.
  4. Neem een andere kom en meng daarin de suiker, vanillesuiker, en eieren tot een romig geheel.
  5. Voeg de melk, boter, chocola en koffie toe.
  6. Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng tot het net is opgenomen. Let op dat je niet te ver door mengt.
  7. Voeg de Skyr toe en meng maximaal 10 seconden even door.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. Plaats in de oven voor 30-40 minuten.
  9. Laat de cake afkoelen op een rek voor je de glazuur eroverheen giet.
Glazuur
  1. Doe de poedersuiker, boter, cacaopoeder, koffie en vanillesuiker in een kom en meng tot de vanillesuiker is opgelost en je een zacht en romig geheel hebt.
  2. Schenk het glazuur over de cake, verdeel gelijkmatig en besprenkel naar smaak met gemalen kokos.
Notities
  • Je kan de vanillesuiker vervangen met 1 tl vanille extract.
  • Je kan de Skyr eventueel vervangen met griekse yoghurt.
  • Om het opstijven van het glazuur te versnellen kan je de cake na het bestrijken met het glazuur en besprenkelen van kokos even in de koelkast plaatsen.