Speculaas Maizenakoekjes
Speculaas maizenakoekjes zijn maizenakoekjes met een vleugje speculaas. Dit speculaas maizenakoekjes recept is glutenvrij.
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
50koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175┬░C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en vanille extract in een kom en meng tot het romig is.
  3. Voeg het ei en een snufje zout toe tot het ei volledig is opgenomen.
  4. Voeg op een lage snelheid de speculaaskruiden en maizena in beetjes toe. Meng tot een zacht, flexibel deeg. Je zou het deeg uit de kom moeten kunnen halen zonder dat het al te veel aan je handen plakt. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan wat meer maizena toe. Je zou van het deeg makkelijk kleine balletjes moeten kunnen rollen.
  5. Rol balletjes van het deeg, plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat met een vork. Maak een kruislingspatroon op het koekje. Als de vork erg aan het deeg blijft plakken kan je de vork in een beetje maizena drukken voordat je het balletje plat drukt.
  6. Bestrooi de koekjes met suikermuisjes.
  7. Bak ongeveer 12 minuten in de oven. Als de zijkanten lichtbruin beginnen te worden zijn ze klaar, bak ze niet te lang door. Ze moeten licht van kleur blijven.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze oppakt. Als ze nog warm zijn, zijn ze erg broos.
Notities
  • Je kan eenvoudig zelf speculaaskruiden maken. Volg daarvoor mijn recept voor speculaaskruiden op de site.
  • Let op dat je voor een volledig glutenvrij koekje glutenvrije suikermuisjes gebruikt. Niet al het musketzaad is glutenvrij. Als je geen glutenvrij musketzaad kan vinden kan je de koekjes ook zonder de decoratie maken.