Speculaasbrokken
Speculaasbrokken zijn echt super lekker en makkelijk zelf te maken. Je maakt gewoon een hele grote speculaas koek en breekt deze in stukken (brokken).
Porties Prep Tijd
35brokken 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
35brokken 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Ingrediënten
Deeg
Garnering
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een kom, of stort het zelfrijzend bakmeel op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Voeg de suiker, speculaaskruiden, zout, melk en boter toe.
  2. Snijd vervolgens de boter in de overige ingrediënten tot je een kruimelig geheel hebt. Gebruik hiervoor twee messen of een deegmenger. Als het deeg kruimelig is, gebruik dan je handen om deeg te vormen. Mocht het deeg erg droog zijn kan je nog een beetje melk toevoegen, mocht het deeg erg nat zijn, kan je wat meer zelfrijzend bakmeel toevoegen. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 175°C.
  4. Als het deeg heeft gerust kan je het uitrollen ofwel op een met bloem bestoven aanrecht en vervolgens overzetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Of je kan het deeg direct op bakpapier uitrollen. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.
  5. Bestrijk het deeg met wat melk en druk de halve amandelen in het deeg. Paats de amandelen in een rij zodat je na het bakken makkelijk rondom de amandelen de speculaas kan breken en elke brok een stuk amandel heeft. Bak het geheel ongeveer 30-35 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  6. Laat de speculaas koek afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de speculaas brokken breken. Probeer een amandel op elke brok te hebben.
Notities