Suikervlinders zijn een knapperig, zoet Frans koekje, ook wel Palmier genoemd. Met 3 ingrediënten kan je zelf deze heerlijke suikervlinder koekjes maken.
Suikervlinders
Suikervlinders zijn een knapperig, zoet Frans koekje, ook wel Palmier genoemd. Met 3 ingrediënten kan je zelf deze heerlijke suikervlinder koekjes maken.
Suikervlinders zijn een knapperig, zoet Frans koekje, ook wel Palmier genoemd. Met 3 ingrediënten kan je zelf deze heerlijke suikervlinder koekjes maken.
Suikervlinders
Suikervlinders zijn een knapperig, zoet Frans koekje, ook wel Palmier genoemd. Met 3 ingrediënten kan je zelf deze heerlijke suikervlinder koekjes maken.
Porties Prep Tijd
20suikervlinders 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
20suikervlinders 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Plak de vier plakjes bladerdeeg in de lengte aan elkaar vast. (Of rol je bladerdeeg rol uit)
  3. Bestrijk het bladerdeeg met gesmolten boter. Sprenkel vervolgens rietsuiker over het bladerdeeg.
  4. Druk de suiker lichtjes in het bladerdeeg. Of neem een stuk bakpapier en plaats het op het bladerdeeg. Rol vervolgens lichtjes met een deegroller over het bakpapier om de suiker in het bladerdeeg te drukken.
  5. Gebruik, als het nodig, is een spatel om de onderkant van het bladerdeeg los te maken van het werkblad.
  6. Vouw de helft van het bladerdeeg in de lengte naar het midden van het bladerdeeg. Doe hetzelfde met de andere helft. Je krijgt dan een lang bladerdeeg vel waarvan beide helften naar het midden zijn gevouwen. Vouw vervolgens nogmaals het bladerdeeg in de lengte zodat je één lange rol bladerdeeg hebt. (Je vouwt dus beide eerder gevouwen helften op elkaar).
  7. Snijd nu met een mes of pizzasnijder de rol in stukjes van ongeveer 1 cm dik.
  8. Plaats de kaasvlinders met de gesneden kant naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
  • In plaats van de vierkante stukjes bladerdeeg aan elkaar vast te plakken kan je ook elk vierkantje apart klaar maken en snijden.
  • Je kan eventueel ook het bladerdeeg vanaf de lange kanten naar het midden rollen i.p.v. vouwen, je krijgt dan vlinders met wat rondere vormen.