Zachte Speculaasbrok
Zachte Speculaasbrok is knapperig van buiten en zacht van binnen. Een heerlijke Nederlandse streeklekkernij voor de herfst en de winter.
Porties Prep Tijd
1speculaasbrok 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
1speculaasbrok 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 155°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom. De bloem, speculaaskruiden, gemalen kruidnagel, zout, bakpoeder,  lichtbruine basterdsuiker, witte basterdsuiker, honing, los geklopt eitje en gesmolten boter.
  3. Meng het geheel met een deeghaak tot een deeg begint te vormen. Gebruik een spatel om af en toe het deeg van de randen los te schrapen. Zodra het deeg begint te vormen kan je de deeghaak verwijderen en het deeg verder met de hand kneden tot een samenhangend deeg.
  4. Druk het deeg plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik je handen om het deeg goed plat te drukken tot je een rechthoek krijgt van ongeveer 1 cm dik.
  5. Bak de zachte speculaasbrok in ongeveer 25 minuten af in de oven, tot goudbruin.
Notities
  • Als het deeg te nat is kan je wat bloem toevoegen.
  • Als het deeg te droog is kan je een klein beetje melk toevoegen.