Pompoen Pannenkoeken Recept
Oma Helga’s Pompoen Pannenkoeken
Ik ben dol op Pompoen Pannenkoeken! Mijn oma maakt de lekkerste. Dit is haar speciale recept. Een heerlijk herfst recept dat super makkelijk is om te maken.
Pompoen Pannenkoeken Recept
Oma Helga’s Pompoen Pannenkoeken
Ik ben dol op Pompoen Pannenkoeken! Mijn oma maakt de lekkerste. Dit is haar speciale recept. Een heerlijk herfst recept dat super makkelijk is om te maken.
Porties Prep Tijd
10pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
10pannenkoeken 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Ingrediënten
Pompoen Pannenkoeken Beslag
Exta
  • boterom de pannenkoeken mee te bakken
Instructies
  1. Doe de bloem, suiker, snufje zout, pompoen puree, kaneel, vanille extract, eieren en melk in een kom en meng dit met een staafmixer tot een glad beslag.
  2. Als het beslag glad is kan je de rozijnen toevoegen. Gebruik een lepel om ze door het beslag te mengen. Gebruik nu geen staafmixer meer. Je wilt dat de rozijnen heel blijven.
  3. Idealiter laat je nu het beslag ongeveer 30 minuten rusten. Op dit moment laat ik idealiter het beslag zo’n 30 minuten rusten. Ik vind zelf dat de pannenkoeken egaler bakken als ik het beslag even laat rusten. Maar als je haast hebt, of gewoon ongeduldig bent 😉 kan je deze stap overslaan.
  4. Verwarm een pannenkoek pan met antiaanbaklaag en doe er een klein klontje boter in. Draai de pan iets zodat gehele pan een klein beetje boter heeft. Als de boter heet genoeg is en niet meer bubbelt schenk dan met een soeplepel het beslag in de pan. Draai de pan terwijl je het beslag erin schenkt zodat er beslag over de hele bodem van de pan is. Probeer het beslag zo dun mogelijk in de pan te krijgen.
  5. Als het beslag er droog uit begint te zien is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Ga met een pannenkoekspatel onder de pannenkoek om te kijken of de pannenkoek nergens meer aan de bodem vastplakt. Til de pannenkoek met de spatel op en draai deze om in de pan. Zorg ervoor dat de pannenkoek aan beide kant mooi bruin wordt. Het duurt ongeveer 30 seconden tot een minuut per kant afhankelijk hoe heet de pan is. Zorg ervoor dat de pan niet te heet wordt anders gaat je pannenkoek aanbranden. Plaats te gebakken pannenkoek op een bord.
  6. Bak pannenkoeken tot het beslag op is. Je kan de pannenkoeken gewoon zo opeten of je kan er wat kaneelsuiker, stroop of jam op doen. De pannenkoeken kan je zowel warm als koud eten.
Notities
  • Als je geen alcohol wilt gebruiken kan je de rozijnen en krenten ook even in water laten weken
  • In plaats van een staafmixer zou je het beslag eventueel ook in een blender kunnen maken of gewoon een garde gebruiken. Ik gebruik zelf graag een staafmixer zodat ik kan zien en voelen of het beslag goed is en helemaal glad is.
  • Als het beslag te dik is kan je wat melk of water toevoegen. Als het beslag te dun is kan je wat bloem toevoegen.