Prophetenkuchen Recept – Duitse Profeten Cake | Prophetenkuchen (Profeten cake) is een zeer dunne, golvende cake, besmeerd met boter en bestrooid met poedersuiker. Het is super lekker! | http://www.cakies.nl
Prophetenkuchen – Duitse Profeten Cake
Prophetenkuchen (Profeten cake) is een zeer dunne, golvende cake, besmeerd met boter en bestrooid met poedersuiker. Het is super lekker!
Prophetenkuchen Recept – Duitse Profeten Cake | Prophetenkuchen (Profeten cake) is een zeer dunne, golvende cake, besmeerd met boter en bestrooid met poedersuiker. Het is super lekker! | http://www.cakies.nl
Prophetenkuchen – Duitse Profeten Cake
Prophetenkuchen (Profeten cake) is een zeer dunne, golvende cake, besmeerd met boter en bestrooid met poedersuiker. Het is super lekker!
Porties Prep Tijd
1plaat 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Porties Prep Tijd
1plaat 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Ingrediënten
Cake
Topping
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 230°C. Vet een bakblik in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Doe de eigelen en vanillesuiker in een kom en mix tot een luchtig geheel.
  3. Voeg de olie toe en meng tot het geheel is opgenomen.
  4. Voeg de bloem toe en meng tot geheel is opgenomen.
  5. Voeg de rum toe en mix tot ook dit is opgenomen. Het is niet erg als het lijkt alsof het beslag een beetje begint te schiften, blijf gewoon door mixen en tot het een glad beslag wordt.
  6. Smeer het beslag dun en gelijkmatig uit op de ovenbakplaat. En plaats in de oven voor 5-8 minuten. Let op dat de cake niet te bruin wordt. De cake is klaar als deze een lichte, goudbruine kleur heeft gekregen. Neem de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
  7. Als de cake is afgekoeld kan je deze goed insmeren met gesmolten boter en bestrooien met vanillesuiker. Laat het geheel vervolgens afkoelen zodat de boter weer begint te stollen. Eenmaal afgekoeld kan je de cake bestrooien met poedersuiker. Snij in stukken en serveer.
Notities
  • Prophetenkuchen zijn het lekkerste op de dag dat ze zijn gemaakt.
  • Besprenkel wat citroensap nadat je de cake met boter heb ingesmeerd voor een citroen smaakje.
  • Probeer ook eens de cake te bestrooien met een mengsel van kaneel en poedersuiker.