Deze zelfgemaakte amandelspijs is super makkelijk om te maken en echt veel lekkerder dan uit de winkel! Amandelspijs recept, leer zelf amandelspijs maken.
Zelf Amandelspijs Maken
Deze zelfgemaakte amandelspijs is super makkelijk om te maken en echt veel lekkerder dan uit de winkel! Amandelspijs recept, leer zelf amandelspijs maken
Deze zelfgemaakte amandelspijs is super makkelijk om te maken en echt veel lekkerder dan uit de winkel! Amandelspijs recept, leer zelf amandelspijs maken.
Zelf Amandelspijs Maken
Deze zelfgemaakte amandelspijs is super makkelijk om te maken en echt veel lekkerder dan uit de winkel! Amandelspijs recept, leer zelf amandelspijs maken
Porties Prep Tijd
500 gamandelspijs 10minuten
Passieve Tijd
1dag
Porties Prep Tijd
500 gamandelspijs 10minuten
Passieve Tijd
1dag
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de amandelen en suiker in een keukenmachine en mix het even snel, 20 seconden. Zorg ervoor dat je een goede machine hebt die amandelen of andere noten kan malen, dit is een zwaar mengsel.
  2. Voeg de citroenrasp en sap (of de amandel essence en water) toe en meng het geheel tot je een plakkerig mengsel hebt. Zorg ervoor dat je af en toe het mengsel van de zijkanten afschraapt.
  3. Als de amandelspijs klaar is kan je het op een stuk plasticfolie schenken en een en rol of blok vormen. Pak het geheel in de plasticfolie in en plaats in de koelkast voor minimaal 1 dag, maar het liefst een week zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Notities
  • Gebruik citroenrasp en sap voor meer citroensmaak. Gebruik water en amandel essence voor meer amandelsmaak.
  • Als je de amandelspijs wilt gebruiken voeg dan een ei toe en meng tot een smeuïg geheel. Als in je recept al wordt aangegeven dat je een ei in je amandelspijs moet mengen dan is een extra ei niet nodig. Volg gewoon je recept.
  • Bewaar de amandelspijs ongeveer een week in de koelkast
  • Je kan amandelspijs ook in de vriezer bewaren. Ik bewaar persoonlijk de amandelspijs niet langer dan 1 maand in de vriezer.
  • In plaats van amandelen kan je ook amandelmeel gebruiken. Gebruik een zelfde hoeveelheid amandelmeel als aangegeven is voor de amandelen.