Overheerlijke Pompoen Pecan Cakejes
Je moet deze pompoen pecan cakejes proberen! Ik liep al een tijdje met het idee om pompoen cakejes te maken. Nu het pompoenseizoen weer is begonnen kon ik de cakejes dan ook echt maken. Na wat testen en bijschaven kwam ik op een goed cakeje, maar nadat ik er nog wat pecannoten door had gedaan en een heerlijk frisse topping er op had gedaan waren de cakejes gewoon overheerlijk!
Pompoen Pecan Cakejes maken
Dit is wat je nodig hebt:
Yoghurt, basterdsuiker, bruine suiker, zelfrijzend bakmeel, eieren, geroosterde pecannoten, geraspte pompoen (ik heb een fles pompoen gebruikt), boter, spiced golden rum, gember, kaneel, kardemom en nootmuskaat voor de cakejes. Voor de topping kun je een frisse gember- en kaneelbotercreme gebruiken.
Als eerste, de voorbereiding, zorg ervoor dat je muffinvorm gevuld is met papieren cakevormpjes.
Breek je pecannoten voorzichtig. Breek ze gewoon met de hand, maak ze niet te klein. Hou ook een paar pecannoten achter de hand om bovenop je cakejes te zetten.
Doe boter in de kom van een elektrische mixer.
Voeg je suikers toe.
Voeg de spiced golden rum toe en mix tot een romig geheel.
Voeg ondertussen de nootmuskaat, kardemom en kaneel toe aan het zelfrijzend bakmeel.
Mix de droge ingrediënten.
Meng in een andere kom de geraspte pompoen met de gember.
Voeg in een andere kom (of kan) de yoghurt toe aan de eieren.
Meng de yoghurt lichtjes met de eieren.
Voeg de helft van het eiermengsel toe aan de de romige boter en mix op een medium snelheid tot het geheel is opgenomen.
Voeg nu de helft van het bakmeel toe aan het beslag en mix tot het geheel is opgenomen.
Voeg nu de rest van het eiermengsel toe en meng tot het volledig is opgenomen.
En voeg vervolgens de rest van het bakmeel toe aan het beslag en mix tot het volledig is opgenomen.
Het is nu tijd om het hoofdingrediënt, de pompoen, aan het beslag toe te voegen. Om een of andere vreemde reden wilde deze pompoen niet op de foto. Wat ik ook deed, de camera kon de pompoen niet in focus krijgen. Het enige dat ik je dus kan geven is deze wazige pompoen foto, probeer het zelf maar voor de geest te halen hoe het er scherp gesteld uit moet zien…
Mix nog een paar seconden en je eindigt met dit heerlijke pompoen beslag.
Vul je voorbereide muffinvorm met het beslag.
Vul ze allemaal ongeveer 2/3.
Om er echt pompoen pecan cakejes van te maken is het nu tijd om de pecannoten toe te voegen. Doe een paar van de kapotte pecannoten bovenop het beslag.
En ze kunnen de oven in!
Zien ze er nu al niet heerlijk uit? Maar wacht! Er is meer…
Maak nu de pompeon pecan cakejes af door er wat heerlijk frisse gember en kaneelbotercrème op te doen. Plaats er nu een van de hele pecannoten, die je achter hebt gehouden, bovenop om het geheel af te maken.
Hmmmmmmm, jammmie, hier wil je toch meteen een hap uit nemen? De prachtige zachte pompoen samen met de licht knapperige pecannoten en de frisse topping maken deze pompoen pecan cakejes gewoon overheerlijk!
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 25-30 minuten |
Porties |
cakejes |
- 3 eieren
- 250 g boter zacht
- 100 g witte basterdsuiker
- 60 g lichte basterdsuiker
- 1 el spiced golden rum
- 130 g flespompoen geraspt
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl gember geraspt
- 50 ml yoghurt
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 30 g pecannoten geroosterd
- 250 g botercrème Cakies' Klassieke botercrème
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gember geraspt
- 1/2 tl citroen geraspt
Ingrediënten
Cakejes
Topping
|
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 15-20 papieren cakevormpjes op een bakplaat of in een muffinvorm.
- Mix boter, suiker en rum in een mixer op medium hoge snelheid.
- Hak de pecannoten in kleine stukjes.
- Klop eieren los in een kom en voeg hier de yoghurt aan toe.
- Meng in een andere kom het meel met de droge ingrediënten (kaneel, nootmuskaat, kardemom).
- In een andere kom meng geraspte pompoen met gember.
- Als het botermengsel romig is, voeg hier de helft van het eiermengsel aan toe. Als het eiermengsel is opgenomen vervolgens de helft van het meel toevoegen. Als het meel is opgenomen in het beslag de andere helft van het eiermengsel toevoegen en vervolgens de andere helft van het meel.
- Voeg vervolgens de pompoen toe aan het beslag. Nog een halve minuut mixen en het beslag verdelen over de vormpjes.
- Bovenop elk cakeje een beetje van de pecannoten strooien en licht indrukken.
- Bak de cakejes circa 25-30 minuten totdat ze stevig aanvoelen. Als je er met een satéstokje in prikt moet deze er droog uitkomen. Laat ze een poosje afkoelen en zet ze op een rooster.
- Mix de kaneel, gember en citroen met de botercrème.
- Maak de cakejes af met een topping van kaneel- en gember-botercrème en een hele pecannoot.
Voor de botercréme kan je gebruik maken van Cakies' Klassieke Botercréme
.
Heerlijk! En wat een leuke site heb jij, ik kwam je bericht tegen in Bloggers Nederland op Facebook.
Tot snel weer, fijn weekend nog.
Hi Mariska,
Bedankt voor je berichtje, leuk om te horen dat je m’n site leuk vindt!