Te Gekke Limoen Botercrème
Ik heb deze limoen botercrème bedacht toen ik bezig was met het maken van citroen cakejes. Ik wilde eerst een citroen botercrème op de cakejes doen, maar heb me bedacht en uiteindelijk gekozen voor limoen. Ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan, want de botercrème is uiteindelijk te gek geworden! Het was heerlijk en smaakte goed samen met de cakejes.
Mijn advies is, probeer het zelf eens uit. Het is heel simpel.
We gaan aan de slag met de Limoen Botercrème
Het enige dat je nodig hebt is boter, poedersuiker en een limoen.
Rasp eerst de limoen voor die geweldige limoenrasp.
Pers nu de limoen en zeef het limoensap.
Doe nu de boter in een kom.
Mix de boter nu romig met een elektrische mixer.
Als het net zo mooi en romig is als dit, is het tijd voor de volgende stap…
Voeg de helft van de poedersuiker toe aan de romige boter.
Meng alles tot de suiker volledig is opgenomen in de boter.
Voeg nu de limoenrasp toe.
En de gezeefde limoensap.
Meng alles.
En voeg de rest van de poedersuiker toe. Meng het geheel weer tot alle suiker is opgenomen in de boter. Als het mengsel mooi en romig is ben je klaar!
Nu ben je klaar om de limoen botercrème op je cakejes te spuiten of je kan het gebruiken als vulling voor een cake.
Was dat nou niet een makkelijk en simpel limoen botercrème recept? Ik hou van de frisheid die de limoen geeft aan de botercrème.
Ik ben erg benieuwd wat jij van het recept vindt. Laat een reactie achter en vergeet niet het recept een ster te geven!
Ingrediënten
|
- Rasp de limoen.
- Pers de limoen en zeef het limoensap.
- Mix de boter met een elektrische mixer in een kom tot de boter romig is.
- Voeg de helft van de poedersuiker toe aan de boter en mix tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg limoenrasp en sap toe en mix tot het geheel is opgenomen.
- Voeg de rest van de poedersuiker toe aan de botercrème en mix tot het mooi en romig is.
- Gebruik als topping op cakejes of als taartvulling.
Hallo Rachel,
kun je die botercreme ook gebruiken om een taart af te smeren om te bedekken met fondant?
Hi Gaby,
Ik gebruik deze botercréme ook wel eens om een taart mee af te smeren voor ik ‘m bedek met fondant. Soms maak ik de creme dan iets steviger door er wat extra suiker aan toe te voegen. Afhankelijk van hoe de creme op dat moment aanvoelt en smeert.
Deze botercrème ziet er lekker uit. Ik denk dat ik hem ga maken voor de verjaardagstaart van m’n zoontje. Hoe lang van tevoren zou je de botercrème kunnen maken?
Hi Natalie, ik maak de botercrème soms 1 of 2 dagen van tevoren. In de koelkast is de botercreme goed te bewaren. Je moet hem dan wel op tijd uithalen en weer even los kloppen voor gebruik. Door de kou wordt de boter in de crème namelijk weer wat harder.
Top, bedankt voor je antwoord!
Wat een super recept! ben nog wel benieuwd naar wat voor boter je gebruikt? gezouten of juist niet, en roomboter? of die nieuwe koekjes en cake boter?
Hi Malou, ik gebruik altijd ongezouten roomboter.
Hallo, ik heb de botercréme nu voor de tweede keer gemaakt, en het is een groot succes. Ik doe er wel nog wat extra citroensap door, want wij houden wel van een beetje zuurder. Dank je wel voor je lekkere en zéér gemakkelijke recept!!!
Groetjes van de beginnende bakker,
Angelique.
Hi Angelique,
Ik ben blij om te horen dat het recept een success is. Ik doe er voor mezelf ook altijd wat meer citroensap door, want dat vind ik zelf persoonlijk ook lekkerder 😉
Dank je voor deze heerlijke creme!!
Namens mij en mijn visite.. 🙂
Hi Nicole,
Dank voor je reactie. Ik blij om te horen dat jij en je visite de crème net zo lekker vinden als ik!