30 Dagen Bloggen Uitdaging: Een Terugblik

Ik heb het gehaald! Ik heb mijn 30 Dagen Bloggen Uitdaging afgerond. Toen ik 30 dagen geleden de uitdaging aanging was ik er niet zo zeker van of ik het wel zou volhouden. Vraag me niet hoe, maar op een of andere manier heb ik het toch voor elkaar gekregen!

De 30 Dagen Bloggen Uitdaging

De 30 Dagen Bloggen Uitdaging is een uitdaging die is opgezet door Sarah en Kevin Arrow van Sark eMedia in Engeland. Tijdens de uitdaging is het de bedoeling dat je elke dag iets nieuws publiceert op je blog. Sarah en Kevin helpen je als je vragen hebt en je krijgt elke dag een mail met tips en uitdagingen. Ik ben ook lid geworden van hun Facebook-groep waar ik andere bloggers heb leren kennen die dezelfde uitdaging zijn aangegaan.

Mijn Ervaringen en Uitdagingen

De grootste uitdaging voor mij was toch echt het publiceren en schrijven van nieuwe artikelen, elke dag weer. Maar of ik nou inspiratie had of niet om te schrijven, het lukte me toch elke dag weer om iets te produceren. Als ik terug kijk dan kan ik niet zeggen dat ik alle berichten echt topkwaliteit vind, maar ik heb ook geleerd dat ik niet altijd moet proberen om iets perfect te krijgen. Soms moet je het gewoon doen, publiceren en weer verder.

Aankomende Veranderingen

Een van de dingen die ik niet zozeer heb geleerd, want ik wist het al, maar deze uitdaging heeft het alleen maar bevestigd, is het feit dat ik al mijn social media kanalen moet gaan opdelen in aparte talen. Zoals jullie weten schrijf ik mijn blog zowel in het Engels als in het Nederlands. Tijdens het publiceren van al mijn dagelijkse artikelen, zorgde ik er ook voor dat ze op mijn social media kanalen werden gepubliceerd. En twee keer hetzelfde artikel plaatsen maar dan in een andere taal zat me niet echt lekker, het was allemaal een beetje te veel. Ik ga daarom mijn bestaande kanaal in het Engels houden en ga voor de Nederlandse volgers nieuwe kanalen opzetten waar ik voornamelijk op Nederlandstalig publiek, berichten op ga plaatsen. Het gaat wel weer wat tijd kosten om volgers en fans op deze kanalen te krijgen, maar ik denk dat het uiteindelijk alleen maar goed zal zijn voor diegenen die mijn artikelen graag lezen. Ik wil er zeker van zijn dat ik niemand met onnodige informatie ‘spam’.

Mijn meest bekeken bericht

Surinaamse Maizena Koekjes ReceptMijn meest bekeken bericht van deze uitdaging is mijn bericht over mijn Heerlijk Verslavende Maizena Koekjes. Ik heb ook al berichtjes gekregen dat men het recept heeft uitgeprobeerd of uit gaat proberen. Super leuk!

Als je wilt weten waarover ik nog meer heb geschreven tijdens deze uitdaging neem dan een kijkje in mijn 30 Dagen Bloggen Uitdaging archief.

Wat nu?

Voorlopig ga ik het ietsje rustiger aan doen met het publiceren van berichten. Ik ga even niet meer elke dag iets publiceren zodat ik de dagen waarom ik niet publiceer kan gebruiken om mijn social media kanalen op orde te krijgen. Ik ga tenminste 3 keer week een bericht plaatsen en zal dat aantal langzaam weer opbouwen naar meer zodra ik alles weer op de rit heb.

Ik heb echt genoten van de 30 Dagen Bloggen Uitdaging en ik ga het waarschijnlijk nog een keer doen. Elke dag dat ik iets schreef en publiceerde  gaf mij weer nieuwe inzichten over hoe ik met mijn blog verder wil. Het is een leuke ervaring geweest.

Wat was jouw favoriete bericht van deze uitdaging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home