Bakken op de Barbecue. Hoe Doe Je Dat?

Een van de dingen die ik heerlijk vind in de zomer is de barbecue uithalen en buiten koken. Ik ben dol op eten dat bereid is op de BBQ. Ik heb me altijd al afgevraagd of het makkelijk is om te bakken op de barbecue. Vroeger had men toch ook geen superdeluxe ovens om hun eten op te bereiden. Waarom dan ook niet op een barbecue.

Ik ben het internet gaan afstruinen en kwam er al snel achter dat bakken op de barbecue eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Het is gewoon een kwestie van uitproberen en goed voorbereiden.

Laten we gaan bakken op de barbecue

De barbecue voorverwarmen
Als je gaat bakken op de barbecue is het belangrijk dat je indirecte warmte gebruikt. Als je een barbecue gebruikt die op kolen brandt houdt dit in dat je je briketten aan de zijkanten van de barbecue plaatst en je in het midden bakt. Als je langer dan een uur bakt zal je elk uur de zijkanten met briketten moeten aanvullen om ervoor te zorgen dat de barbecue heet genoeg blijft.

Als je een barbecue gebruikt die op gas brandt doe dan alleen een paar van de buitenste branders aan en bak in het midden boven de branders die niet aan staan. Het doel van indirecte warmte is dat je datgene dat je bakt niet direct boven het vuur zet maar de warmte eromheen gebruikt.

Probeer de warmte tot ongeveer 150 °C- 180 °C te krijgen. Sommige barbecues hebben een thermometer waar je dat kan aflezen. Als jouw barbecue dat niet heeft kan je ook een oventhermometer gebruiken.

Begin met bakken
Nu de barbecue voorverwarmd is, is het tijd om datgene dat je wilt bakken erin te plaatsen. Zoals ik eerder al vertelde ga je in het midden van de barbecue bakken. Persoonlijk plaats ik nooit mijn bakvormen direct op de barbecue maar doe er een grillplaat tussen. Ik adviseer je dat ook te doen. Neem een grillplaat en plaats het op de barbecue en plaats dat gene dat je wilt bakken op de plaat. Doe het deksel van de barbecue dicht en laat het bakken beginnen

Let goed op het bakproces
Bakken op de barbecue is nooit zo exact als het bakken in de oven dus het is belangrijk dat je datgene dat je aan het bakken bent in de gaten houdt. Doe alleen niet te vaak het deksel open. Elke keer als je het deksel van de barbecue af haalt verliest de barbecue warmte. Je wilt dat de warmte en het bakken zo egaal mogelijk verloopt. Volg de instructies van het recept om te weten hoe lang iets ongeveer in de oven, of in dit geval de barbecue, moet blijven.

Eet en geniet
Als je baksels klaar zijn, haal ze van de barbecue af en geniet!

Tip
Wat ik zelf makkelijk vind om te doen is om na het bereiden van eten op de barbecue, als de barbecue nog heet genoeg is, te gaan bakken. De barbecue is dan al lekker voorverwarmd en terwijl iedereen van het eten geniet heb ik een verrassing die in de barbecue aan het bakken is. Één van mijn favoriete en makkelijke dingen die ik leuk vind om te bakken op de barbecue zijn Lava Cakejes, maar je kan in principe alles bakken wat je maar wilt. Probeer het gewoon en experimenteer en kijk wat werkt voor jou en je barbecue.

Bakken op de barbecue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home