De Eerste Dag op de Patisserie School

Afgelopen maandag had ik mijn eerste patisserieles. Ik wist niet zo goed wat ik er nou van moest verwachten, maar tot nu toe vind ik alles leuk! We hebben een flinke groep mensen, zo’n 40 personen, allemaal met een andere achtergrond. Er waren een aantal koks, een paar mensen met een medische achtergrond, een aantal mensen die voor overheidsinstellingen werkten, een aantal afgestudeerden, anderen hadden weer een eigen zaak of restaurant en er waren ook een paar net als ik, met een marketing/communicatie achtergrond. Een leuke mix van mensen dus.

We werden in twee groepen gedeeld en de groep waarin ik zat is begonnen met het maken van een Penseetaart met een Frangipane vulling (vulling van amandelspijs). Het taartdeeg was een basisdeeg waar je verschillende taarten mee kan maken en het is een goed deeg voor koekjes! Van het deeg dat we ook over hadden hebben we dan ook een paar heerlijke koekjes gemaakt 🙂

penseetaart met frangipane vulling en koekjes

Naast het maken van het taartje hebben we ook onze spuit technieken getraind, hier ben ik alleen vergeten om een foto van te maken… Gedurende de dag heb ik ook mijn bestelde patisseriekleding ontvangen welke ik de komende maanden elke week zal dragen.

patisseriekleding

Terugkijkend op de dag lijkt het alsof we niet zo veel hebben gedaan, maar voor een eerste dag was het meer dan genoeg. Alles was nieuw en spannend en we zijn gewaarschuwd dat we nu misschien rustig beginnen, maar dat we snel genoeg een tandje hoger zullen gaan! Ik heb er nu al zin in!

2 comments

 1. crista
  30 oktober 2011

  beste rachel,

  ik kwam eigenlijk per ongeluk op jouw site en zie dat jij ook de opleiding patisserie volgt bij ccb. welke groep zit jij? ik zit in donderdaggroep en wij hadden natuurlijk ook jeroen goossens afgelopen week. ben benieuwd,

  groetjes crista

  1. 30 oktober 2011

   Hi Crista,
   Dank voor je berichtje, leuk dat je ook de opleiding volgt! Ik zit in de maandaggroep. Ik mag morgen dus weer aan de slag 🙂
   Groetjes,
   Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home