Een Frisse Start, een Nieuwe Uitdaging

Raad eens wie er terug is 🙂

Na lange tijd niets meer gepubliceerd te hebben ben ik weer terug! Het zijn 2 drukke jaren voor mij geweest waarin veel is gebeurd waardoor ik er niet aan toe kwam om nieuwe recepten en bakavonturen op te schrijven. Ik zal jullie niet vermoeien met de details, maar in het kort was ik overwerkt en niet geïnspireerd, wat resulteerde in een burn out en geen baan meer. En een kans om eens goed na te denken over waar ik nu echt van geniet in het leven.

Eind vorig jaar heb ik even een lange pauze gehad op Curaçao, waar ik bij m’n tante kon blijven en lekker relaxen en nadenken over waar ik nu echt van geniet. Een van de dingen die direct in mij opkwam was Cakies. Ik geniet van bakken, schrijven over wat ik bak en het delen van al mijn bakavonturen. Toen ik Cakies destijds begon waren er nauwelijks websites gericht op bakken en ik wist dat ik een toegevoegde waarde kon bieden met Cakies. Nu zijn we een paar jaar verder en je wordt zowat omvergegooid met van alles wat er met bakken te maken heeft, van websites tot tv shows. En toch denk ik nog steeds dat ik een toegevoegde waarde kan bieden en iets delen wat anderen nog niet doen. Dus ik ga proberen of ik van Cakies een bedrijf kan maken, zodat ik elke dag kan werken aan iets waar ik van geniet. Als ik er heel praktisch over nadenk lijk ik wel gek om dit te proberen, geld verdienen met een website dat gaat tegenwoordig niet zo makkelijk. Het is hard werken en ik mag blij zijn als ik genoeg verdien om de kosten te dekken van het beheren van de website. Maar ik MOET dit gewoon proberen, ik wil later geen spijt krijgen dat ik het niet heb geprobeerd. Zelfs al is het alleen maar om te zeggen dat ik het heb geprobeerd. En of ik uiteindelijk genoeg zal verdienen om mij uitsluitend te kunnen richten op mijn blog doet er niet toe. Zolang ik mijn avonturen kan delen en mensen genieten van de dingen die ik op schrijf ben ik blij.

En ja, dit houdt in dat ik advertenties op mijn website zal plaatsen en partnerlinkjes zal gaan gebruiken. Maar dat betekent niet dat ik schrijf puur als doel om geld te verdienen. Ik schrijf om te delen en te doen waar ik van hou. De advertenties en linkjes zijn er gewoon om mij te helpen om de site te kunnen financieren, zodat ik door kan blijven gaan met het delen van mijn avonturen.  Zolang er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in wat ik te zeggen en bakken heb, blijf ik dit delen.

De Blog Uitdaging – Geen Weg Terug
Om mezelf een uitdaging te geven heb ik besloten om mee te doen aan de ‘30 Day Blogging Challenge‘ van Sarah en Kevin Arrow van Sark eMedia. Ik kwam hen tegen op Blab. De uitdaging houdt in dat ik de komende 30 dagen een bericht op mijn blog zal publiceren. Ik dacht dat dit wel een goede start zou zijn om nieuw leven in Cakies te blazen. En nu ik het hardop heb gezegd zit ik er dus echt aan vast!

De Bak Uitdaging: Bak de Wereld Rond
Ik wil mijzelf de komende tijd ook uitdagen op bakgebied. Zo lang als het nodig is wil ik de komende tijd van alle landen in de wereld een recept uitproberen en bakken. Tenminste één recept per week wil ik plaatsen dat geïnspireerd is door een land. Ik heb hiervoor een aparte pagina aangemaakt met alle landen van de wereld waar ik elke keer een link toe zal voegen zodra ik een recept voor deze uitdaging heb gemaakt. Van sommige landen heb ik echt geen idee wat er te bakken valt, dus ik zal op onderzoek uit moeten gaan. Iemand een suggestie voor Tuvalu? Alle hulp is welkom, heb je dus tips of recept suggesties voor een land, laat het mij dan weten 😀

6 comments

 1. Wendy Hittema
  20 mei 2016

  Hoi Rachel, Wat fijn om te lezen dat het weer goed met je gaat en dat je met je passie aan de slag gaat, heel veel succes en de 30 day Blogging Challance lijkt mij een goede manier weer om weer genoeg inspiratie en energie te krijgen. Ik ga je volgen.

  1. 24 mei 2016

   Dankjewel Wendy, 30 Dagen Bloggen Uitdaging geeft zeker veel inspiratie. Veel werk, maar leuk om te doen 🙂

 2. 18 mei 2016

  Veel succes Rachel! Als er iemand baktalent heeft ben jij het wel:)

  1. 18 mei 2016

   Dankjewel Monique 🙂

 3. 18 mei 2016

  Leuk dat je weer terug bent, veel succes met je challenge. Ik ben heel benieuwd 😀

  1. 18 mei 2016

   Dankjewel Tessa. Ik zie dat jij zelf ook een mooie uitdaging hebt in Ecuador. Success!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home