Eindelijk! Een frisse nieuwe uitstraling en nieuwe functionaliteiten

Het zal je deze week wellicht al zijn opgevallen dat er wat veranderingen zijn doorgevoerd op de website… Dat komt omdat ik stiekem mijn nieuwe design heb gelanceerd!

Ik kan nu eindelijk officieel mijn nieuwe website introduceren! De laatste weken zijn een soort Wet van Murphy geweest. “Als er iets mis kan gaan, dan gaat het ook mis”. Ik zal jullie de details en frustraties besparen, maar ik kan wel zeggen dat deze website aanpassing er een is geweest waarbij de meeste problemen naar boven kwamen. En ik heb heel wat website veranderingen gedaan in m’n leven, van grote, meertalige corporate websites tot kleinere. Er moeten nog steeds hier en daar wat kleine dingen worden gedaan, maar ik ben heel blij deze versie officieel te introduceren, het is de moeite absoluut waard geweest.

Waarom een nieuw design?

De site was okay, maar gaf niet echt weer waar ik voor sta en hoe ik Cakies zie. Ik wilde een design dat minder rommelig is en meer focus heeft. Deels een moderne uitstraling maar met een beetje retro erin verwerkt. Dat is ook precies wat de site nu uitstraalt. Het design is minimalistisch, strak, simpel met de focus op het eten, precies zoals ik het wil. Het logo is simpel met een retro tintje eraan. Het past bij wie ik ben en de stijl die ik leuk vind. Het geheel is nu strak, duidelijk en makkelijk voor bezoekers om door te navigeren.

Nieuwe functies

Naast een frisse nieuwe uitstraling heb ik ook wat nieuwe functionaliteiten toegevoegd die het mogelijk makkelijker en prettiger voor jou als bezoeker maakt om door de site te navigeren.

Snelle link naar korte recept

Ik kan mij heel goed voorstellen dat niet iedereen altijd tijd of zin heeft om het achtergrondverhaal van een recept te lezen en de stap-voor-stap foto’s te bekijken. Voor diegenen die alleen snel het recept willen zien is er nu een “Direct naar het korte recept” link bovenaan de pagina van elk recept geplaatst.

Cakies Nieuw Design - Direct naar korte recept

 

Terug naar boven

Net zo makkelijk als het nu is om naar het verkorte recept te gaan, verschijnt er nu ook een kopje rechts in het scherm als je door de pagina het navigeren bent waarmee je met één druk op de knop snel weer bovenaan de pagina terecht komt.

Conversie Metrisch naar US Imperial

Ik schrijf al mijn recepten in Metrische waarden (grams, kilo, etc). Ik heb bezoekers die gewend zijn om met het US Imperial systeem te werken. Er is nu een optie om een recept te converteren in die waarden.

Conversie van porties

Je kan nu het aantal porties van een recept aanpassen. Als je de porties aanpast dan veranderen automatisch ook de hoeveelheden van de ingrediënten die je nodig hebt in een recept.

Stem op mijn recepten

Okay, dit is eigenlijk niet echt een nieuwe functionaliteit. Maar het is zeker een functie die niet genoeg gebruikt is. Als je mijn recepten lekker vindt, stem dan op ze door ze een waardering d.m.v. sterren te geven. Je kan de sterren vinden op de korte versie van het recept. Klik gewoon op het aantal sterren dat je mij wilt geven dan wordt dat automatisch geregistreerd.

Cakies Nieuw Design - Nieuwe Functies

Schaalbaar (responsieve) design

Mijn site was al schaalbaar, maar het zag er niet echt goed uit. Het huidige design is schaalbaar en werkt perfect op mobiel en tablet.

107 Ideas

Al deze verandering zijn doorgevoerd met de hulp van Michel van 107 Ideas. Hij heeft alle technische problemen onder handen genomen en opgelost. Daarnaast heeft hij ook het nieuwe design ontwikkeld en geïmplementeerd. Het nieuwe logo, welke ik al enkele maanden in gebruik heb, is ook van zijn hand. Ik zou de site nooit zover kunnen krijgen zonder zijn creativiteit en doorzettingsvermogen om alles goed op te lossen.

Al met al ben ik super blij met het nieuwe design en ik hoop dat jullie nog makkelijker en prettiger door de site kunnen navigeren naar de lekkerste recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home