Herinneringen Bakken

Nu ik weer een frisse start heb gemaakt met mijn blog is het denk ik tijd om mezelf weer even te introduceren en uit te leggen waarom ik zo van bakken hou. Als sinds ik klein ben herinner ik me alle familie verjaardagen en feestjes waarbij er genoeg eten was voor een weeshuis en heerlijke en prachtige taarten, voornamelijk gemaakt door een van mijn oma’s. Ik ben opgegroeid met twee oma’s, elk van hen had zo haar eigen bakvaardigheden. De oma van vader’s kant maakte de beste ananastaartjes en heerlijke Surinaamse roti’s. En mijn andere oma, van m’n moeder’s kant bakte en maakte heel veel prachtige versierde en gewoon super lekker taarten.

Helaas is afgelopen jaar één van mijn oma’s overleden op de geweldige leeftijd van 103 jaar, maar de herinneringen aan haar en haar recepten leven voort in mijn geheugen. Mijn andere oma gaat nog steeds lekker door met koken en bakken op 91-jarige leeftijd. Haar baktalenten hebben grote invloed gehad op mijn passie voor bakken. Elk jaar mocht ik voor mijn verjaardag een taart uitkiezen en die maakte zij dan voor mij. Je moet je voorstellen dat destijds het in Nederland in de jaren 80 niet de normaalste zaak van de wereld was om een versierde taart te krijgen. Tenminste niet de Amerikaanse stijl taarten die je nu overal ziet. Tegenwoordig maakt iedereen zelf versierde taarten maar destijds was het zeer uniek. Ik groeide weliswaar op in Nederland, maar heb een Surinaamse achtergrond en mijn moeder groeide op op Aruba, waar mijn oma voor het eerst in contact kwam met het versieren van taarten. Toen mijn moeder en haar familie naar Nederland verhuisden is mijn oma doorgegaan met het versieren van taarten, ze maakte haar fondant helemaal zelf!

Recepten om te Onthouden
Bakken brengt voor mij weer heel wat herinneringen terug. Bakken wordt nou eenmaal voornamelijk gedaan op speciale momenten, een verjaardag, een feestje, er is altijd een reden om te gaan bakken. Een van de redenen waarom ik ben gaan bloggen over bakken is omdat ik graag mijn recepten met iedereen wil delen zodat iedereen zijn eigen kleine herinnering kan bakken. Of ik nou iets bak wat ik al jaren bak of een nieuw recept bedenk, ik bak altijd weer herinneringen. Sterker nog, het eerste recept dat ik heb geplaatst op mijn blog heet Citroenschuimtaart met Mooie Herinneringen.

Wat zijn jouw herinneringen?
Ik hoop dat ik niet alleen mijn eigen herinneringen zal bakken, maar ook een paar van die van jou. Een aantal jaren geleden vroeg een vriendin mij of ik een recept speciaal voor haar kon maken. Eén van haar kinderen heeft namelijk een allergie en ze wilde iets voor hem bakken, maar ze wist niet wat. Ze vertelde mij wat hij allemaal wel en niet mocht hebben en ik ben aan de slag gegaan en bedacht een heerlijk klein cupcakeje voor haar om te maken. Een tijdje terug sprak ik haar weer en ze vertelde me dat ze nog steeds de cupcakes maakt. Toen ik dat hoorde werd ik helemaal blij, het brengt weer herinneringen terug en ik ben blij dat dit nieuwe recept weer nieuwe herinneringen heeft gecreëerd. Op dit moment heb ik mezelf de uitdaging gegeven om mijn blog weer op te starten, maar als ik eenmaal weer een routine heb wil ik niet alleen mijn eigen recepten maken, maar ook die van jou. Wat zijn jouw herinneringen, of wellicht kan ik je helpen om nieuwe herinneringen te maken? Ik ben hier niet om alleen maar te bakken en zeggen wat ik aan het doen ben. Ik ben klaar om geinspireerd en uitgedaagd te worden door jou. 😀

4 comments

 1. Shanna
  20 mei 2016

  Super leuk! En ik weet zeker dag je neefjes en nichtjes later ook terug zullen kijken op hun verjaardagen met zelf uitgekozen mooie taart van hun tante Rachel!

  1. 24 mei 2016

   Thank Shanna 🙂
   Ik hoop ook dat ze er met veel plezier op terug zullen kijken en zelf ook lekker aan de bak gaan 😀

 2. Miriam
  20 mei 2016

  Inderdaad de taarten van je oma waren gewoonweg prachtig niet alleen voor die tijd zelfs in deze tijd zouden ze opvallen. Daarnaast waren ze ook heerlijk.
  De vriendin van de cupcakes is ook helemaal blij dat je weer begonnen bent met posten. En er zullen nog meer aanvragen komen voor bijzondere recepten.
  Hier is alvast de eerste:
  1 van mijn favorieten van vroeger is ook wel de roti van je moeder

  1. 24 mei 2016

   Thanks Miriam 🙂
   Voor de roti zal ik zelf ook weer even in de leer moeten gaan, bedankt voor de suggestie 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home