Mijn Patisserie Uitdaging

cakies' patisserie uitdaging

Nou, ik heb mezelf nu een lekkere uitdaging gegeven. Ik heb me aangemeld voor een patisseriecursus! Vanaf september zal ik een heel (school)jaar lang, een dag in de week een patisserieopleiding volgen. De komende maanden zal ik dus bakken, versieren, chocolade temperen en nog veel meer!

Deze cursus volgen is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar om een of andere reden heb ik het nooit gedaan. Elk jaar kwam het idee weer naar boven om wat goede patisserie vaardigheden te leren. Elke keer ging ik weer surfen op internet om te kijken of ik een cursus kon vinden. Het enige dat ik elke keer vond waren taartversierworkshops of voltijd patisserieopleidingen. De workshops waren op zich wel interessant, maar ik had altijd het idee dat ik meer nodig had dan een workshop en terug naar school voltijd was nou ook niet echt waar ik naar op zoek was. Elk jaar zette ik dat idee dus weer even ‘in de wachtrij’…. tot vorig jaar.

Vorig jaar kwam ik een patisseriecursus tegen waar ik vele technieken zou kunnen leren, die een heel jaar zou duren, en die maar voor een dag in de week was! Op dat moment kon ik mij nog niet aanmelden, maar toen de tijd kwam om op zoek te gaan naar een nieuwe baan heb ik voor mezelf heel duidelijk gemaakt dat ik een baan wilde voor 4 dagen in de week zodat ik die cursus kon gaan volgen. Het voor mezelf duidelijk maken van die beslissing heeft mij geleerd dat je alles kan doen zolang je het zelf maar echt wilt. Ik vond uiteindelijk namelijk een baan voor 4 dagen in de week. Ik heb mij toen onmiddellijk aangemeld voor de eerst volgende patisseriecursus welke in september van start zal gaan!

Hopelijk zal ik zo geïnspireerd raken door alles wat ik daar zal leren en zal ik nog meer recepten kunnen ontwikkelen om met jullie te delen!
Ik zal uiteraard bloggen over mijn bakavonturen en jullie op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen! Wens me maar succes 🙂

8 comments

 1. Nadine
  8 februari 2014

  Hei,

  Je zei dat je ook vol tijd opleiding had gevonden.
  Mag ik vragen welke? Ik ben namelijk juist naar een voltijd opleiding patisserie op zoek..
  Zou je mij kunnen mailen?
  Ik hoop dat het nog een beetje actueel is dit artikel 😉

  Groetjes,

  1. 14 februari 2014

   Hi Nadine,
   Het is alweer een tijdje geleden dat ik die had gevonden. Het waren volgens mij voornamelijk MBO opleidingen je zou dus daar kunnen kijken. Ik weet zo snel niet meer een specifieke naam.

 2. kristel
  21 juni 2012

  Hoi!

  Bij toeval zie ik je blog en zie dat je een jaar lang een opleiding hebt gevolgd. Is dat toevallig bij het culinair centrum in Beverwijk? Zo ja, ben ik erg benieuwd naar je bevindingen. Ik ben er namelijk over aan het nadenken of ik deze eens zal gaan volgen.

  groetjes Kristel

  1. 27 juni 2012

   Hi Kristel,
   Leuk dat je er ook over nadenkt om een patisserie opleiding te vlgen. Ik volg de opleiding inderdaag bij het CCB. Ik vind het een hele leuke en leerzame opleiding. Je moet wel ook echt zelf je ervoor inzetten. Zij geven je de basis en jij moet daar dan zelf mee aan de slag om er zoveel uit te halen als jij zelf wilt. Hoe meer je je inzet, hoe meer je uit de opleiding haalt. Je zou gewoon een keertje langs moeten gaan en een gesprek aan gaan. Dan kunnen ze je er van alles over vertellen en laten zien!

 3. V
  14 juni 2012

  Hi Rachel,

  Ik zie dat bovenstaande post van augustus 2011 is. Je bent inmiddels dus al bijna klaar met je ”cursus”. Zelf ben ik ook sinds geruime tijd op zoek en zit met hetzelfde werkprobleem. Ook ik ben momenteel in de gelegenheid 1 dag in de week naar school te gaan.

  Kun je me misschien wat meer info en je ervaringen over de cursus mailen? Ben erg benieuwd!

  Alvast super bedankt voor je reactie.

  Groetjes Viola

  1. 17 juni 2012

   Hi Viola,
   Leuk dat je ook aan het kijken bent om iets te doen in de patisserie. Ik heb je net een mailtje gestuurd met wat meer informatie. Ik hoop da je er wat aan hebt!

 4. 11 september 2011

  Vind je uitleg super. Leuk met al die foto’s. Keep on going my lady.
  Hopelijk steek je veel op van deze patisseriecursus. Good luck.

  1. 12 september 2011

   Dankjewel, ik doe m’n best! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home