Patisseriecursus Dag 26: Suikertrekken

Dag 26 was alweer de eerste dag van de zesde module. Deze module even geen dingen meer bakken, maar met verschillende technieken aan de slag. Op deze dag mochten we aan de slag met suiker.

Suikertrekken is leuk, maar wel erg heet werk. De suiker moet warm blijven dus je werkt onder een hete rode lamp. De lamp zorgt ervoor dat de suiker warm blijft. Hete suiker moet je niet met je handen aanraken dus je draagt handschoenen, maar zelfs door de handschoenen heen voel je nog de hitte van de suiker.

Het was echt super leuk om te doen, door middel van het trekken en kneden van de suiker krijg je de vorm die je wilt. De opdracht was eigenlijk om een roos te maken, maar mijn eerste blaadjes werden zo lang, dat ik besloot om er maar een orchidee van te maken.

Naast het trekken van de suiker hebben we ook suiker geblazen, dit was ook erg leuk om te doen. Voor mijn werkstuk heb ik een soort vaasje geblazen waar ik mijn bloem tegenaan heb geplakt. Het was een hele leuke dag waarin ik weer veel heb geleerd.

Bloem uit suiker getrokken
Bloem uit suiker getrokken
Suiker bloem: close-up
Suiker bloem: close-up

2 comments

 1. Kitty
  29 april 2016

  Wat voor rode lamp kan ik gebruiken en waar kan ik die aanschaffen

  1. 29 april 2016

   Hi Kitty,
   De lampen waren beschikbaar gesteld door de opleiding. Ik weet helaas niet waar ze deze hebben aangeschaft. Ik heb de opleiding gedaan bij Culinair Centrum Beverwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home