Patisseriecursus Dag 30: IJssculptuur maken

Op alweer de laatste dag van de zesde module gingen we voor de verandering een keer buiten aan de slag. We mochten lekker ijs gaan hakken! We kregen van de mannen van icecarving.nl een workshop ijssculpturen maken.

Eerst kregen we een korte demonstratie waarbij we binnen een half uurtje te zien kregen hoe je van een blok ijs een mooie zwaan kon maken. Het was echt heel erg leuk om icecarving specialist Peter aan het werk te zien. Hij deed het ook allemaal zo moeiteloos, alsof het niks is!

Zwaan IJssculptuur
Zwaan IJssculptuur

Daarna mochten wij aan de slag, eerst met een klein blokje ijs, puur om de technieken te oefenen, dat ging best aardig. Ik kreeg best snel gevoel bij wat wel en niet makkelijk ging met het ijs.

Eerste poging om een ijssculptuur te maken
Eerste poging om een ijssculptuur te maken

Vervolgens begon het echte werk. We kregen een heel groot blok ijs en de opdracht was, maak hier een mandje van. Peter had eerst voorgedaan hoe we het moesten doen, daarna moesten we het zelf doen. Ik moet eerlijk zeggen, het ging op zich best aardig, maar omdat de technieken nieuw waren, waren de meeste van ons, waaronder ik, niet zo heel erg snel. En hoe langer je bezig bent, hoe meer het ijs begint te smelten!

IJs mandje
IJs mandje

Het mandje is op zich nog best aardig gelukt, maar als ik wat meer tijd had gehad, dan had ik alles wat fijner gemaakt en meer met de afwerking gedaan. Maar voor een eerste keer vind ik het resultaat prima! Ik vond het erg leuk om te doen en zou het zo nog een keer doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home