Patisseriecursus Dag 32: IJs en Wijn en Spijs proeverij van Robert Verweij

Deze dag hadden we weer een masterclass, deze keer van Robert Verweij. Robert Verweij is een jonge kok en vinoloog vooral bekend als TV-kok bij RTL programma Life & Cooking. Hij geeft allerlei kook- en wijnworkshops en is naast kok en vinoloog ook kaaskenner.

Hij begon de dag met een uitleg hoe je ijs kan maken. Van wat slagroom, yoghurt, vanille en citroen maakte hij een heerlijk ijsje. Hij gaf uitgebreid uitleg over de verschillende manieren waarop ijs gemaakt wordt en liet ons verschillende soorten bereidingen van ijs proeven zodat we het verschil konden proeven.

De ochtend was voorbij voordat we er erg in hadden! Ik ben helaas vergeten om een foto van het ijs te nemen, maar neem van mij aan, het was erg lekker!

Na de lunch gingen we wijn- en spijscombinaties proeven. We kregen een formulier en moesten de verschillende wijnen en spijzen zowel apart als in combinatie een cijfer geven. Het was heel interessant en leerzaam. Het was een andere manier van wijnproeven dan ik eerder heb gedaan. We hebben zowel wat wijn- en zoetigheidcombinaties als wijn- en kaascombinaties gekregen om te proeven. Het ging hier echt om het proeven zonder proberen je eigen voorkeur er in mee te nemen. Was iets bevoordeeld heel zoet of niet en niet, lekker of niet lekker. Door wat objectiever naar smaken te kijken kon je op een gegeven moment ook beter beoordelen wat bij elkaar paste. Het is een beetje lastig uitleggen, een proeverij is ook vooral iets wat je zelf moet doen 🙂

Een selectie wijnen staat klaar voor ons om te proeven :)
Een selectie wijnen staat klaar voor ons om te proeven 🙂
Wijn en dessert
Wijn en dessert

Ik heb er in ieder geval heel veel van geleerd en zou zo nog een workshop bij Robert volgen, van mij had de proeverij nog wel even door mogen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home