Patisseriecursus Dag 34: Kokos Dessert en Champagne Dessert

Afgelopen maandag hadden we weer een dagje waarin we aan de slag gingen met het maken van bavarois. Dit keer twee soorten, een kokos- en een champagnebavarois. Als eindresultaat moesten we van elk dessert een opgemaakt bordje maken.

Zoals altijd gingen we weer in duo’s aan de slag. Omdat een en ander in de vriezer en oven moet, begin je eigenlijk altijd met twee recepten tegelijk.

We zijn begonnen met het maken van de “interieurs” van de desserts. De interieurs zijn de vulling van de bavarois. Als je dan je dessert doorsnijdt zie je dat er nog wat in zit. Voor het kokosdessert hadden we een interieur van kokos met chocola, een soort bounty. Het kokos dessert had dan ook de naam muiterij op de bounty :). Het interieur van het champagnedessert was een abrikozen vulling.

We begonnen goed en zaten lekker op schema, maar moesten wel flink doorwerken. We hebben deze keer ook echt goed onze tijd genomen, we waren dan ook een van de laatsten die klaar waren, maar we waren dan ook zeker tevreden over ons resultaat. Alleen voor het champagnedessert zouden we een volgende keer een vorm uitkiezen waarbij je iets bredere stukken van zou kunnen snijden, het plakje was nu iets te dun. Voor onze presentatie hadden we de plak namelijk eerst rechtopstaand gezet, maar helaas hield het dessert dat niet vol en moesten we ‘m toch laten liggen. Het zag er nog steeds leuk uit. Een rechtopstaand dessert was qua presentatie alleen net nog iets leuker geweest :).

Het champagnedessert hebben we uiteindelijk op een lang bord opgemaakt met nog wat extra abrikozenvulling en een opgerolde biscuit erbij. Het zag er echt heel leuk uit.

Champagne Dessert
Champagne Dessert

Ik vond zelf het kokosdessert nog het mooiste opgemaakt. We hebben het heel simpel gehouden, een klein bordje met chocoladestrepen erop en daarop het ronde dessert waar de strepen weer in terug kwamen. Simpel, strak, daar hou ik van!

Kokos Dessert: "Muiterij op de Bounty"
Kokos Dessert: “Muiterij op de Bounty”
Kokos Dessert: Een kijkje in de binnenkant
Kokos Dessert: Een kijkje in de binnenkant

Als feedback kregen we te horen dat onze desserts zo in een restaurant geserveerd kunnen worden. Altijd wel leuk om dat te horen! Dat maakt al het harde werken dubbel en dwars weer goed!

2 comments

  1. 6 juni 2012

    Wauw zou idd zo in een restaurant geserveerd kunnen worden. Echt leuk zo’n cursus!

    1. 7 juni 2012

      Dankje 🙂 De opleiding is inderdaad super leuk. Nog een paar weken en dan is het jaar alweer voorbij en is het afgelopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home