Patisseriecursus Dag 36: IJs en Sabayon

Op deze dag begonnen we met de laatste module van het jaar, Moderne Patisserie. Hierin leerden we alles over de moderne technieken die gebruikt worden in de moderne patisserie.

We begonnen de ochtend met heel veel theorie over moderne patisserie en een demo over werken met stikstof. Er is zoveel mogelijk met deze moderne technieken. Je krijgt er echt inspiratie van!

We hebben uiteindelijk met speciale apparatuur een overheerlijke Sabayon gemaakt en worteltjes ijs en mango en gember ijs. Daarnaast hebben we ook nog even met de stikstof ‘gespeeld’.

Sabayon met verse bramen
Sabayon met verse bramen
Worteltjesijs
Worteltjesijs
Mango en gember ijs met sabayon en in stikstof gedruppelde sap bolletjes
Mango en gember ijs met sabayon en in stikstof gedruppelde sap bolletjes

Het was heel leuk om te doen en te experimenteren met smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home