Patisseriecursus Dag 37: Mango en Panna Cotta Ei, Appel Spaghetti, Meloen Kaviaar

Op deze dag hebben we geleerd hoe je met gebruik van nieuwe technieken mensen op het verkeerde been kan zetten.

We hebben onder andere meloen kaviaar gemaakt. Door o.a. druppels meloenpuree in een speciaal geleibadje te laten vallen vormen er zich balletjes die lijken op kaviaar. Als je het eet is het meloen, maar het lijkt op kaviaar.

Meloen Kaviaar met Serano Ham
Meloen Kaviaar met Serano Ham

Daarnaast hebben we ook van appelsap een soort spaghetti slierten gemaakt. Appelsap was met z’n doorzichtige kleur duidelijk niet de juiste keuze, het zag er een beetje raar uit, maar met een dikkere sap zou je wel weer meer het spaghetti idee hebben.

Appelsap Spaghetti
Appelsap Spaghetti

Het leukste qua resultaat om te maken vond ik toch het broodje met een spiegeleitje. Het broodje was een wentelteefje van brioche met daar bovenop een eitje dat bestond uit panna cotta voor het eiwit en mango voor het eigeel.

Mango en Panna Cotta Ei op een Wentelteefje
Mango en Panna Cotta Ei op een Wentelteefje

Allemaal weer erg leuk om te doen en ook om weer op te eten :).
We hebben trouwens ook nog honingraat gemaakt, maar daar ben ik vergeten een foto van te maken!

Het is wel jammer dat je voor dit soort experimenten zoveel speciale spullen nodig hebt, anders zou ik het misschien nog wel wat vaker thuis proberen. Maar ik vond het sowieso ook al heel leuk om dit gewoon een keertje gedaan te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home