Patisseriecursus Dag 38: CCB Challenge Cup

Op de een-na-laatste dag van de cursus hadden we een wedstrijd. Iedereen moest van te voren een bedrijfsprofiel, menukaart en 1 uitgewerkt recept inleveren. Van alle ingezonden recepten werden dan een paar recepten genomineerd voor de CCB Challenge Cup (Culinair Centrum Beverwijk Challenge Cup).

Mijn recept was niet uitgekozen, maar ik heb wel mee mogen werken aan het recept van Barbara. Zij had een nieuwe variant bedacht op de Schwarzwalder kirschtorte. De taken werden verdeeld en iedereen kon aan de slag.

We begonnen goed op schema, maar na de lunch moesten we toch echt even alle zeilen bij zetten om de boel op tijd af te krijgen.Waar wij en veel van de andere teams last van hadden was de warmte. Als je werkt met chocola in een warme ruimte gaat dat niet altijd even lekker 🙂

Maar we hebben de boel uiteindelijk helemaal af gekregen en ook al was het qua uiterlijk niet zo strak als Barbara het graag had willen zien, de smaak was heerlijk!

Barbara's Schwarzwalder Kirschtorte
Barbara’s Schwarzwalder Kirschtorte

Uiteindelijk zijn er op onze dag 2 winnaars uitgekozen. Onze groep heeft helaas niet gewonnen, maar we hebben een leuke dag gehad. Het was ook erg leuk om alle andere groepen aan het werk te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home