Patisseriecursus Dag 39: High Tea

En toen opeens was het dan zover, de laatste dag van de patisserie opleiding! De tijd is echt super snel gegaan. In een jaar tijd zoveel nieuwe dingen geleerd en geproefd! Op deze laatste dag hebben we alles wat we geleerd hebben verwerkt in een High Tea.

Voor de high tea mochten we een paar mensen uitnodigen die vanaf 15.00u welkom waren. Mijn moeder en mijn oma (van wie ik de passie voor de patisserie heb) zijn bij de high tea geweest.

Voordat onze gasten er waren moesten we nog wel zelf aan de bak natuurlijk. De high tea moesten we helemaal zelf maken. Iedereen kreeg een receptje of mocht een eigen receptje maken. Hartig, zoet, van alles was er mogelijk. Mij is enige tijd van tevoren gevraagd of ik mijn “retro recept” wilde maken. Het retro recept was een speciale opdracht waarbij je een recept moest indienen waarin je van iets klassieks iets nieuws maakt, of iets moderns een klassieke twist geeft. Mijn retro recept was het maken van Appelkroketjes. Die heb ik dus gemaakt voor de high tea. Voor zover ik weet vielen ze bij de meeste gasten wel in de smaak.

Mijn Appelkroket
Mijn Appelkroket

Naast mijn appelkroketjes waren er nog sandwiches, koekjes, muffins, bonbons, van alles! Ik heb niet eens van alles iets kunnen proeven, zoveel was het!

High tea tafel gevuld met lekkers
High tea tafel gevuld met lekkers
Nog meer high tea lekkers
Nog meer high tea lekkers
En nog meer lekkers!
En nog meer lekkers!

Terwijl iedereen lekker aan het smullen was heeft de chef met een patisserie collega en haar man nog wat staan jammen. Zij zongen en chef speelde op zijn gitaar. Het was heel erg gezellig. Een mooie afsluiting van een geweldig jaar!

Chef op gitaar
Chef op gitaar

Het enige wat nu nog rest is het maken van mijn portfolio. Deze moet ik de komende maand inleveren en in september is het dan tijd voor de diploma uitreiking. En ik blijf natuurlijk nieuwe receptjes verzinnen voor op mijn blog. Alles wat ik geleerd heb in de praktijk brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home