Patisseriecursus Dag Acht: Chocolade Masker “Funky Gedrocht”

Deze week was de cursus voor mij een pittig dagje. Ik dacht holle en bolle vormen te gaan maken van chocola, maar kwam in de groep terecht van de maskers. Ik had geen masker bij me en had me niet echt voorbereid, maar ging vol goede moed aan de slag. Ik kon uit een paar maskers kiezen en ik koos voor het konijnen masker.

De Mal: Schattig Konijnen Masker
De Mal: Schattig Konijnen Masker

We hadden eigenlijk maar 1 opdracht, maak van je masker iets totaal anders. Het mag niet meer op het masker zelf lijken, het konijn mocht dus geen konijn meer zijn. Het masker was puur de mal voor de chocoladevorm, daarna moesten we van het chocolademasker iets totaal anders maken.

Ik had helemaal bedacht dat ik een soort Medea achting masker wilde maken met slangen die uit het hoofd komen. Om een lang verhaal kort te maken, het is niet gelukt… Het modelleren van slangen lukte voor geen meter en mijn andere slangachtige pogingen gingen kapot.

Uiteindelijk is het maar een Funky Gedrocht geworden. Funky, omdat ik op een gegeven moment maar voor een soort stoere haarlok heb gekozen en Gedrocht, omdat het eindresultaat gewoon NIET om aaaaaan te zien is :D.

Het Eindresultaat: "Funky Gedrocht"
Het Eindresultaat: “Funky Gedrocht”

Maar ik moet zeggen, ik heb wel veel lol gehad met het maken van het Gedrocht. Ik heb heel wat nieuwe technieken geleerd en weet nu ook hoe ik zoiets de volgende keer wel naar mijn zin kan maken. Ik weet weer wat beter wat ik nu wil gaan doen voor de eindopdracht van deze module. Maar daarvoor moet ik eerst de juiste materialen vinden, anders gaat mijn idee niet door…

Al met al weer een super leuke dag waarin ik veel geleerd heb!

2 comments

  1. Astrid
    14 november 2011

    Het heeft iets weg van een Gaper.

    1. 21 november 2011

      Inderdaad! Zal wel door de tong komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home