Patisseriecursus Dag Dertien: Taart Maskeren, Bloemetjes Spuiten en Dummy Taartje versieren

Deze week was het hoogtepunt van onze les het versieren van een dummy taartje. Maar we begonnen eerst met een lesje maskeren en bloemetjes spuiten.

Maskeren is het bedekken van taart met royal icing, ganache of botercrème. In ons geval, royal icing. Ik had nog nooit echt netjes een taart gemaskeerd zodat het er nog goed uit zag, mijn manier van maskeren is altijd geweest om een dun laagje botercrème aan te brengen zodat de fondant mooi op de taart blijft zitten. Maar dit was even ietsje anders. Ik ben helaas vergeten een foto te maken van mijn gemaskeerde dummy taartje, maar ik moet zeggen, het zat er allemaal aardig strak op, maar goed, ik kan zo veel zeggen, zonder foto heb ik nog geen bewijs 😉

Het spuiten van bloemetjes was ook heel erg leuk om te zien. Het zag er allemaal zo makkelijk uit, maar toen ik eenmaal aan de slag ging bleek het toch even ietsje lastiger te zijn. Maar er zaten wel wat leuke bloemetjes tussen. Ik ben uiteindelijk maar gegaan voor ‘fantasie’ bloemen, en heb vooral niet meer geprobeerd om iets te maken dat er ‘echt’ uit zag en die tactiek ligt mij wel goed 🙂 De bloemetjes zagen er super schattig uit!

Schattige Gespoten Bloemetjes
Schattige Gespoten Bloemetjes

Het leukste van de dag was toch wel het versieren van het taartje. Alle spuittechnieken die we de laatste tijd hebben geleerd hebben we daarop kunnen uitproberen. Ik heb mijn taartje eerst bedekt met een patisserie roze kleurtje en ben er vervolgens met royal icing op gaan spuiten. Het ging best goed en ik ben zeker tevreden met het eindresultaat!

Versierde Dummy Cake
Versierde Dummy Cake

Volgende week is het de bedoeling dat we onze technieken gaan uitproberen op een echt taartje. Ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home