Patisseriecursus Dag Eenentwintig: 3D Decorbiscuit en vruchtenbavarois

De 21e dag van de cursus was de eerste dag van de vierde module. De vierde module staat geheel in het teken van basis patisserie technieken. Ik denk dat ik dit toch stiekem wel de leukste modules vind. Het experimenteren met smaken e.d. daar hou ik wel van!

Op deze dag hebben we geleerd hoe we met behulp van een 3D mat decorbiscuit kunnen maken. Decorbiscuit is het luchtige stukje cake dat bijvoorbeeld aan de zijkant van een mooi bavaroistaartje geplaatst kan worden. Door gebruik te maken van een speciale mat kan je je biscuit een 3D effect geven. Het was erg leuk om dit te doen. Zoals alles lijkt het allemaal een fluitje van een cent, maar je bent er toch weer langer mee bezig dan je denkt!

3D decor biscuit
3D decor biscuit

 

Als bavarois hebben we geleerd hoe je een lekkere vruchtenbavarois kan maken, een mooi basisrecept voor mij om thuis verder op door te borduren en er een keer een eigen receptje van te maken (dat ik uiteraard zal delen op de site!).

Ik was erg blij met het eindresultaat en de smaak was ook prima!

 

Vier kleine vruchtenbavarois
Vier kleine vruchtenbavarois
Een grote vruchtenbavarois
Een grote vruchtenbavarois

 

Vruchtenbavarois van dichtbij
Vruchtenbavarois van dichtbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home