Patisseriecursus Dag Elf: Spuittechnieken
Deze week weer een nieuwe module met nieuwe kansen. We zijn nu in de derde module beland, de module over siervakken. In deze eerste les hebben we van alles geleerd over Royal Icing en wat we daar allemaal voor moois mee kunnen maken.
Ik heb zelf al heel wat taartjes op deze manier versierd, maar ken eigenlijk maar een paar technieken, terwijl er nog zoveel mogelijk is. Genoeg om te leren dus!
Ik heb tijdens de les flink geoefend met het spuiten met allerlei verschillende spuitmondjes, rond, stervormig, etc. Het ging wel goed, maar sommige technieken blijven lastig hoor! Het was wel een lekker rustig dagje, iedereen was lekker geconcentreerd bezig. Volgende week gaan we aan de slag met color flow, dan gaan we van suiker figuren maken. Ik ben benieuwd!
Ik moet voor school spuittechnieken zoeken met de naam van de spuittechniek + afgebeeld (foto) Maar ik vind nergens op internet welke soorten spuittechnieken er zijn.
als u er mij een paar wil doorsturen zou het heel fijn zijn!
Hi Daphne,
Ik heb zelf thuis geen voorbeelden met benamingen liggen, maar op Internet kan je veel vinden. Onder andere op onderstaande link kan je een slideshow bekijken waar de basis van spuittechnieken wordt uitgelegd met voorbeelden en de benamingen van de technieken.
http://sweets.seriouseats.com/sweet-technique-piping-tips-decorating-cakes-buttercream-designs-slideshow.html#
Hopelijk kan je hier wat mee. Succes met je opleiding!