Patisseriecursus Dag Negen: Chocolade Fantasie Insect

Afgelopen week hebben we van alles geleerd over hol en bol vormen maken van chocola. De opdracht was om ofwel alvast e.e.a. voor je eindopdracht te maken of een fantasiestuk. Ik heb ervoor gekozen om een fantasie insect te maken.

Het ging deze keer een stuk beter dan de week ervoor. Het maken van de vormen ging goed en ik heb voor het eerst chocola gekleurd. We hebben ook geleerd hoe we bonbons nog glimmender kunnen krijgen door de vorm eerst met chocola te bestrijken. Het ging best makkelijk allemaal alhoewel het nog best lastig kan zijn om bepaalde kleuren zo te krijgen zoals je dat wilt. Maar daarbij geldt waarschijnlijk net zoals bij alles, oefening baart kunst!

Mijn kleine fantasie insect!
Mijn kleine fantasie insect!

De volgende les staat in het teken van de eindopdracht, het showstuk. Ik hoop maar dat het me allemaal gaat lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Home